Comença a operar la nova línia 99 d’autobusos com a exemple de la nova xarxa a la qual aspira l’EMT

València Noticies | Redacció.- A primera hora del matí de hui ha començat a operar a València, entre l’estació del Cabanyal i el Palau de Congressos, la nova línia 99 de l’EMT. Amb la qual l’EMT assumix el seu compromís d’oferir el millor servici de transport públic, ràpid i eficaç, en la ciutat, després que durant anys, l’itinerari que cobrix en part, que connecta la part est i oest de la ciutat amb la nova Fe, es concedira a una empresa privada per part de l’anterior Govern municipal.

No obstant açò, el canvi no és un simple intercanvi de prestadors del servici, perquè a més de la millora en la comoditat de la persona usuària de poder accedir amb els títols de l’EMT a qualsevol punt del seu recorregut, també s’hi incorporaran la comoditat de les noves parades accessibles, que s’aniran construint progressivament en les pròximes setmanes —una vegada s’ha produït el relleu en la prestació, fins ara no era possible—, i un temps de recorregut mínim, gràcies al treball desenvolupat conjuntament entre el Centre de Gestió de Trànsit de l’Ajuntament de València i els tècnics de l’EMT.

La línea 99 discurre por el Bulevar Sur.
image-408364

En este sentit, en l’itinerari de la línia 99 s’han introduït diverses particularitats per a prioritzar la circulació dels autobusos i possibilitar que el temps de trajecte a la nova Fe des de barris com la Saïdia, fins i tot incloent-hi un transbord entre les línies 29 i 99, es reduïsca en més de 20 minutos respecte a la duració de l’antiga línia 8.

Entre estes particularitats, una de les més significatives, per la seua novetat en la ciutat, és la introducció de la prioritat semafórica en dos punts destacats (en la incorporació des de Fernando Abril Martorell fins al carril intern de les Tres Creus i, també, des de la nova parada situada damunt del pas inferior del 9 d’Octubre fins al carril interior, de nou, a les Tres Creus, tot just davant de l’Hospital General), la qual cosa possibilita, mitjançant la concessió d’un temps de semaforització verd exclusiu per a l’autobús, la seua incorporació a carrils exclusius en els quals circular sense vore’s afectat per les circumstàncies de la resta de circulació.

A més d’estes mesures, també s’ha reforçat la senyalització repintant el carril bus en totes les interseccions —amb especial rellevància, en la rotonda de les Tres Creus amb les Tres Forques (en esta, per anar el carril bus pel centre de la rotonda, els turismes no solien respectar-ne la prioritat)— i amb altres mesures, com la introducció d’un semàfor de direcció en groc en la intersecció de les Tres Creus amb Ángel del ‘Alcázar.

Tot açò, unit a la circulació en bona part del seu trajecte per un carril de circulació segregat, fan de la línia 99, segons el regidor de Mobilitat Sotenible Giuseppe Grezzi, “una ruta exemplar del servici que aspira a oferir l’EMT en la ciutat, un servici que tinga bones freqüències i que siga ràpid, eficaç i intuïtiu, per a aconseguir que l’autobús públic siga la primera opció de les valencianes i els valencianes per rapidesa, comoditat i preu per a moure’ns per la ciutat”.

La línia 99 és una nova incorporació a la primera fase de modificació i optimització de les línies que l’EMT ha començat este mes de juliol, i segons ha informat l’empresa municipal, que ha acompanyat amb personal les usuàries i els usuaris, tant en els autobusos com en les parades de la línia i les altres línies afectades pels canvis, la satisfacció de les persones que han utilitzat el servici en el seu primer matí de funcionament ha sigut en línies generals prou alta.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.