Comença el primer cicle de concerts de les bandes de música de València

El Péndulo | Redacción.- Fins a un total de 25 concerts ompliran de música la ciutat de València des de demà dissabte, dia 17, fins el proper 11 de desembre. L’Ajuntament i la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València (COSOMUVAL) coordinen este primer cicle de concerts de bandes de música de la ciutat, anomenat ‘Música al carrer’.

La música arribarà així a diverses localitzacions repartides per tota la ciutat: el mercat del Cabanyal, el mercat i el parc de Benicalap, el parc de Capçalera, el mercat de Colom, la plaça de les Drassanes i els Jardins de Vivers.

el-ciclo-musica-en-la-calle-llenara-la-ciudad-de-musica-hasta-el-11-de-diciembre
image-421482

Segons ha explicat la regidora de Cultura Glòria Tello, “volem una ciutat de barris, on la cultura estiga ben present per tots els racons. La música és festa i celebració i en la seua essència està ser compartida. Portar la música als barris és crear ciutat i teixir una xarxa d’alegria i connexió. En eixe sentit, enguany el cicle s’obri per ampliar el seu impacte i benefici social i cultural i per això arribarà a uns altres enclavaments de la ciutat, a més del mercat de Colom”

El cicle ‘Música al carrer’ pretén potenciar els valors tradicionals musicals entre la ciutadania i alhora donar suport des d’un vessant administratiu i institucional a les associacions musicals valencianes. En este sentit, Glòria Tello ha destacat que “tenim un patrimoni cultural musical únic i importantíssim i molts i moltes professionals als qui esta ciutat vol donar suport. Esta és la seua ciutat i d’ella han de rebre el reconeixement que mereixen, al mateix temps que li ofereixen les seues creacions artístiques”.

Les actuacions començaran demà dissabte, a les 20:00 hores, al mercat del Cabanyal, amb la Societat Musical Unió de Pescadors El Cabanyal, i al mercat de Benicalap, amb l’Associació Musical de Benicalap. Diumenge que ve, a les 12:00 hores del matí, la Unió Musical l’Horta de Sant Marcel·lí  oferirà un concert  al parc de Capçalera, i en Vivers, ho farà l’Associació Musical de Massarrojos.

La resta de societats musicals que participaran en els diversos concerts programats són: el Centre de Música i Dansa de Natzaret, la Societat Musical dels Orriols, la Societat Instructiva de l’Obrer Agrícola i Musical de Benimàmet, la Societat Musical La Unió de Tres Forques, el Centre Instructiu Musical de Benimaclet, l’Associació Musical del Port, el Centre Instructiu Musical Tendetes, l’Associació Musical Sant Josep de Pignatelli, l’Associació Musical Santa Cecília del Grau, el Centre Instructiu Musical Banda Parroquial de Torrefiel, la Banda de Música de Campanar, l’Associació Musical Carrera Font de Sant Lluís, el Centre Instructiu Musical Castellar-l’Oliveral, la Unió Musical Santa Cecília Castellar-l’Oliveral, la Societat Musical Poblats Marítims, l’Associació Musical Sant Isidre, l’Associació Cultural Falla General Barroso–Litògraf Pascual i Abad, l’Associació Musical Gayano Lluch, la Societat Instructiva Musical El Palmar i la Societat Musical Barri de Malilla. 

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.