banner_990x90_EFE (1)

Comença el procés de participació per a redactar el pla especial del nucli històric de Patraix

València Noticies | Redacció.- Demà dijous, dia 16, s’inicia el procés de participació ciutadana per a la revisió de l’ordenació del nucli històric de Patraix. Així ho ha anunciat hui el regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge i responsable de la planificació de la ciutat, Vicent Sarrià.

En un acte convocat per a les 20:00 hores de demà a la seu de l’Associació de Veïns de Patraix, el regidor Sarrià, la directora general d’Ordenació Urbanística de l’Ajuntament, el cap del Servici Municipal d’Arqueologia i el president de l’Associació de Veïns de Patraix explicaran els detalls del procés. Es tracta d’una iniciativa de participació per a definir la modificació del PEPRI de Patraix, i durant la sessió de demà s’exposaran les diferents alternatives i la metodologia per a omplir les enquestes.

Cartel de la acción pública.
image-388719

Els veïns, que podran participar posteriorment en una segona jornada a través d’un taller participatiu, decidiran a través de les enquestes i debats quina és la millor ordenació per a este nucli històric de Patraix, declarat Bé de Rellevància Local.

Des de la Regidoria de Desenvolupament Urbà s’ha elaborat un ampli dossier explicatiu que estarà a disposició dels veïns, així com panells, fulls informatius i enquestes. Tota esta documentació estarà disponible a la seu de l’Associació de Veïns de Patraix, a la Junta Municipal de Patraix i a l’Oficina Municipal d’Informació Urbanística, situada en la planta baixa de les dependències municipals d’Amadeu de Savoia (l’antiga fàbrica de Tabacalera), on tècnics municipals donaran resposta als dubtes que plantegen els veïns.

L’urbanisme dels ciutadans

“Ara ha començat l’urbanisme dels ciutadans”, ha assegurat Vicent Sarrià, que ha manifestat el seu convenciment que la planificació de les ciutats “ha de fer-se sempre amb l’opinió i participació ciutadana, en processos oberts i amb caràcter previ a l’adopció de decisions, una cosa que permanentment es reclamava als governs municipals anteriors, que es negaven a portar-los endavant”.

L’edil ha denunciat que els governs anteriors del PP “han confós d’una manera intencionada la participació pública prèvia a la presa de decisions amb el tràmit legal d’exposició pública per a la presentació d’al·legacions, a projectes ja tancats i sense marge d’opinió i modificació”. I això, ha afegit, “forma ja part del passat, perquè obeïx a un urbanisme obsolet i absurd que deixa de costat els ciutadans, que són els autèntics protagonistes de la seua ciutat”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.