Company destaca l’aposta pel gas natural de la nova conselleria d’Economia Sostenible per ser el combustible fòssil més net

 
GAS_NATURAL_NIK1780_1
image-252067

La directora general d’Energia i de l´IVACE, Júlia Company, ha destacat hui dilluns en l’obertura de clau de gas del Real de Gandia, “l’aposta de la nova conselleria d’Economia Sostenible pel gas natural ja que es tracta del combustible fòssil més net i té el seu paper en el nou model energètic que està impulsant”.

En la seua intervenció, la directora ha ressaltat que “la principal prioritat de la nova Conselleria d’Economia Sostenible és l’evolució cap a un nou model productiu
que es es recolza al seu torn, en un nou model energètic que faça compatible progrés i desenvolupament sostenible”.

En aquest sentit, ha iniciat que “el gas natural, presenta avantatges tant des del punt de vista econòmic com a mediambiental, a més d’augmentar les possibilitats d´elecció energètica per part dels consumidors finals que podran optar per una alternativa més per a satisfer les seues necessitats”.

Cal destacar que el gas natural és el més net dels combustibles fòssils, per aquest motiu des de la Generalitat es vulga fomentar la seua utilització tant per a usos domèstics, comercials com a industrials en substitució dels derivats del petroli.

En la seua combustió, el gas natural produeix menys diòxid de carboni que els altres combustibles fòssils, contribuint a la disminució de l’efecte hivernacle. A més, l’emissió d’òxids de nitrogen és considerablement menor i són pràcticament nul·les les emissions de diòxid de sofre, partícules i compostos orgànics.

Actualment, el gas natural representa el 21,4% de tota l’energia consumida a la Comunitat, una xifra molt superior al 14,3% que representa el gas natural en el conjunt del país.

Per a Company l’arribada del gas natural al Real de Gandia redundarà en un major i millor accés a aquest combustible per als ciutadans i especialment per a les empreses, per a les quals el gas natural constitueix un clar avantatge competitiu pel seu menor cost i avantatges mediambientals enfront d’altres combustibles fòssils.

Gasificació del municipi del Real de Gandia

La gasificació el municipi es durà a terme en dos anys i suposarà una inversió per part de l’a empresa Gas Natural Cegas de 270.000 euros. La xarxa de distribució tindrà una longitud de 2,5 quilòmetres que discorrerà inicialment per l’avinguda de Xàtiva i els carrers Jovada, Jaume I, Alfredo Pérez Costa, Constitució, Llibertat, Mestre Gea, Pascual Simó Monzó i Pascual Reinant, entre unes altres. Gràcies a aquesta xarxa, prop de 500 llars i comerços podran accedir al gas natural abans de finalitzar l’any.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.