Compromís aconsegueix suports per a la reforma del Senat i la seua conversió en una veritable cambra territorial

12092018MULETREFORMASENATEls senadors de la coalició reclamen que es convertisca en cambra de primera lectura per abordar iniciatives que afecten les competències autonòmiques

 Madrid, Compromís al Senat ha aconseguit suports per a incloure en una moció presentada pel PP la utilitat i conversió de la cambra alta en una cambra de representació territorial. “Al Senat estan representades totes les nacions i autonomies de l’Estat i, com a tal, la seua utilitat ha d’encaminar a un paper territorial, per cohesionar-i millorar les seues relacions. Aquest és el paper que s’ha de reivindicar, no el paper buit de contingut del que el PP ha fet gala i escàndols en aquests anys” ha afirmat el senador territorial, Carles Mulet.

Els senadors de la coalició valencianista han presentat quatre esmenes a la moció del Grup Parlamentari Popular. Entre les esmenes presentades per Compromís, es troba la proposta d’activar la Ponència de reforma de funcionament del Senat, que va ser aprovada el 2016 o convertir el Senat en una veritable eina parlamentària territorial.

En l’esmena d’addició proposem una reforma completa del Senat que permeta convertir-lo en cambra de primera lectura per a aquelles qüestions que facen referència a competències territorials“, consideració que ha estat admesa.

A més, la coalició valencianista al Senat ha plantejat una reforma de la Cambra perquè aquesta vaja més enllà i contemple el “control de repartiment de fons de la UE que vagen dirigits al desenvolupament territorial i la cohesió“. Entre les reformes que proposa la coalició, es trobava també l’establiment de “circumscripcions autonòmiques i no provincials, el repartiment de senadors i senadores per territori que tinga en compte la població real d’aquests“.

L’única voluntat del PP és continuar fent del Senat una eina de govern per als seus propis interessos i no una cambra que complisca amb la seua funció territorial. Per això, des de Compromís apostem per acabar amb l’actual situació abusiva” ha afegit el senador Mulet, que ha retret al PP “haver convertit el Senat en una institució indigna, allunyada de l’educació i dels problemes de la gent, amb propostes que no serveixen de res“.

Mulet ha recordat que el Senat “serveix perquè una formació com el PP, amb el 30% dels vots tinga una majoria absolutíssima i l’estiga utilitzant per convertir-la en un búnquer amb el qual fer oposició al Govern; que hi haja senadors elegits amb 4.000 vots i d’altres que han d’obtenir un milió de vots; que estiga paralitzada la ponència de reforma i que la Presidència permeta que s’insulte amb impunitat als senadors en l’ús de la paraula o puguen anar deambulant els imputats de grup en grup interferint en el seu funcionament“, ha conclòs.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.