Castelló impulsa una campanya ciutadana per a l’embelliment d’escocells als barris

cartell campanya escocellsL’Ajuntament posa a disposició veïnal 264 escocells en els sis districtes de la ciutat per a la plantació i cura de flors

L’Ajuntament de Castelló activa la campanya “Fes el teu escocell”, una iniciativa d’embelliment de l’arbrat urbà dels barris amb la qual posa a la disposició de la ciutadania 264 escocells disponibles per a la cura, plantació de flors i embelliment de l’entorn urbà.

Els escocells són els buits de terra que queden entre la vorera i els arbres plantats en la mateixa i que tenen com a funció arreplegar l’aigua de pluja i facilitar el desenvolupament de l’arbrat en espais urbans. Amb aquesta campanya els castellonencs podran seleccionar l’escocell de la plaça o vorera de sota la seua casa o més pròxim per a poder cuidar-ho, plantar plantes aromàtiques, florals o altres espècies vegetals que permeten embellir el seu barri i l’arbrat de la ciutat.

La campanya s’inicia amb sis xarrades de jardineria urbana impartides per la florista Susana Cabedo que comencen aquest dissabte a les 12 en la plaça Doctor Marañón i que són itinerants pels sis districtes de la ciutat. En elles s’expliquen consells de jardineria urbana, es mostren les espècies més indicades per a plantar en els escocells i es regala un kit de jardineria per al treball en l’escocell, per als assistents inscrits en la campanya.

Per a participar en la campanya, els castellonencs poden triar el seu escocell de forma manual mitjançant inscripció en les xarrades o de forma digital a través de la web www.feselteuescocell.com. El mapa d’escocells es pot consultar en la web. La seua elecció es desenvolupa a través d’un formulari de sol·licitud.

El calendari de xarrades de la campanya i de punts de sol·licitud és el següent:

 

Districte Est

Plaça Doctor Marañón | Dissabte 15 de setembre a les 12 h

 

Districte Nord
Plaça Joan XXIII | Dissabte 22 de setembre a les 12 h

 

Districtes Centre i Sud

Plaça Mar de Barents | Dissabte 25 de setembre a les 12 h

 

Districte Grau
Plaça Museu de la Mar | Dissabte 6 d’octubre a les 12h

 

Districte Oest
Parc Ramón Boera | Dissabte 13 d’octubre a les 12 h
Parc Botànica Carmen Albert (Raval Universitari, al costat del pont Segle XXI) | Dissabte 20 d’octubre a les 12 h

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.