Compromís anima al MAPAMA a concloure la integració del nucli urbà d’Altea amb la platja i el port

Els senadors reclamaran en els PGE 2017 fons per dotar d’una solució definitiva a la vora urbana d’Altea amb la platja i el port

 El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha animat al Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, a través de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, a prosseguir amb la culminació dels treballs d’interès general de rehabilitació mediambiental de la façana costanera del casc urbà d’Altea a la platja coneguda com ‘el Charco’ i es definisca el disseny definitiu de la vora urbana amb el port d’Altea.

Per això el senador de la coalició ha reclamat al Ministeri que “consensue amb aquest important municipi turístic les actuacions, les execute amb sensibilitat ambiental i procedisca a la tramitació del corresponent projecte quan abans“. Representants de Compromís van visitar recentment la localitat per conèixer de primera mà el projecte i les necessitats d’aquest municipi, que té bona part del seu teixit empresarial vinculat al turisme. “No es conceben els treballs d’eliminació de la llacuna i el nou passeig sense reordenar i eliminar l’aparcament situat a primera línia de la costa situat davant del dic en forma de T que s’ha construït i no recuperar aquest espai replet de vehicles per a un ús lúdic, lliure i públic“, ha indicat Mulet.

A més Mulet ha recordat que, al costat del senador Jordi Navarrete, la formació va traslladar al MAPAMA els efectes dels recents temporals i la problemàtica de la regressió en les zones que no havien estat objecte d’intervenció fins al port.

La recuperació de la qualitat de les vores litorals d’aquestes ciutats i àrees urbanes està estretament vinculada amb l’alleujament de la pressió edificatòria sobre la vora de la mar i, en aquest sentit, és essencial el compliment de les determinacions que la Llei 22/1988, de Costes que estableix, no només per al domini Públic Marítim-Terrestre (DPMT), sinó també per a les franges del domini privat adjacents, és a dir, per a les servituds de trànsit i protecció, que en les àrees urbanes tenen una amplada de 6 i 20 m, respectivament, mesurada des del límit interior de la ribera del mar.

Per a Mulet “la vora litoral valenciana de nord a sud precisa d’urgents actuacions, la nostra economia està cada vegada més bolcada en un sector turístic que busca paisatge, platges naturals i no zones urbanitzades en excés o degradades, de manera que el govern de Rajoy no pot seguir ignorant-nos i boicotejant-nos les infraestructures que necessitem, ja siguen trens que unisquen les nostres capitals i aeroports amb les destinacions turístiques, autovies o platges“, ha afegit. Compromís estarà atent per reclamar fons en els comptes públics de 2017 perquè es puga reprendre aquesta actuació.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.