Compromís critica que el Govern continue eludint parlar del futur de l’AP7 en territori valencià

Mulet afirma que, de nou, l’executiu manté les evasives sense respondre sobre la gestió privada

 Castelló, Una setmana després que el PSOE es despenjara al Senat i no donara suport a la moció de Compromís que exigia que a partir l’1 de gener de 2020 no hi haja cap tipus de gestió privada, ni peatge a l’ombra ni explotació que supose a l’Estat pagar a un tercer per a la gestió de l’autopista AP-7, el Govern espanyol torna a aprofundir en el malestar, en no aclarar-ho a les preguntes formulades per escrit.

 34286439205_72fc937c4d_o

La moció que no va secundar el PSOE, però si la resta dels grups de la Cambra Alta, exigia a més de bonificacions en el territori valencià per als usuaris de l’AP7 idèntiques a les aplicades a Catalunya, un posicionament ferm i inequívoc respecte a la gestió de l’autopista.

 

Mulet registrar dues preguntes escrites

 

1- En anteriors respostes del Govern, no ha descartat una vegada recuperada la titularitat pública de l’AP7 en territori valencià, implantar qualsevol tipus de cobrament per ús d’aquest vial. A data de hui encara no ha descartat aquesta opció, per això es pregunta si ja sap el Govern si un cop recuperada la gestió de l’AP7 en 2019, va implantar peatges a l’ombra, tous, eurovinyetes o altres opcions.

 

2- Quina previsió té respecte al futur de l’AP7? ¿Serà gratuïta per als usuaris o preveu un altre tipus d’explotació com peatges a l’ombra, eurovinyetes o altres?

 

De nou, la resposta del Govern evita abordar les qüestions i es limita a l’reiterat mantra: “En relació amb la finalització de la concessió de l’autopista AP-7, Tarragona-València-Alacant, s’indica que la intenció del Govern és no prorrogar el termini concessional. Finalitzat el termini, revertirà a l’Administració General de l’Estat i el citat tram d’autopista passarà a ser lliure de peatge“.

 

Mulet ha explicat com aquesta mateixa qüestió, de si contempla peatges a l’ombra, tous, eurovinyetes o concedir la gestió a una empresa privada, tot això sempre sense que supose un peatge a les persones usuàries, “mai ha estat descartada pel ministre del PP De la Serna, ni pel del PSOE, Ábalos“, tot i la reiteració en les preguntes “i que de nou, ens diguen el que ja sabem, però obvien el que ens inquieta, quelcom que incrementa la desconfiança. Temem que algú, de nou, puga fer negoci amb aquesta autopista i encara que no paguen peatges les persones usuàries, ho faça l’Estat i en definitiva, es continue beneficiant a les grans empreses continuant amb el greuge cap als valencians i valencianes“, ha conclòs.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.