Compromís demana al nou Govern Central  una solució urgent per a les dessaladores de Mutxamel, Torrevella, Cabanes i Moncofa, i la desnitrificadora de l’Eliana.

22092017muletprocesMulet recorda que es tracta d’una herència enverinada de l’executiu de Zapatero.

Madrid ,. El portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet, ha recordat avui que la coalició manté en la cambra alta una sèrie d’esmenes als pressupostos generals de l’Estat de 2018 en els quals s’exigeix una sèrie de mesures per a cercar una solució al problema de les dessaladores en el País Valencià ” aquests projectes faraònics, a mig gas en les comarques d’Alacant, destinats per a l’especulació pura i dura en les de Castelló, van nàixer amb el Govern de Zapatero, que va deixar aquest caramel enverinat, mentre els governs de Rajoy es van dedicar a deixar passar el temps sense prendre cap mesura per a solucionar el desastre. Ara el nou ministeri de Transició Ecològica ha d’actuar amb urgència, ja que la situació és dramàtica”

Alacant: Compromís demana una inversió per a reactivar la dessaladora de Mutxament, paralitzada des que s’acabara la seua construcció, també s’ha requerit una nova reparació de la bassa de Sant Diego a Villena, que actualment no pot retenir aigua en bona part de la seua capacitat, i d’altra banda, també s’inclou una esmena que demana ampliar la potència suficient perquè la dessaladora de Torrevella dessale en la plenitud de la seua capacitat, i no testimonialment com fa ara ” estem parlant d’una zona amb greus necessitats hídriques, amb actuacions a mig fer, o de les quals no es trau rendiment, entenem que es tracta de voluntat polític, més que de diners ; reparant la bassa de Sant Diego, per exemple, s’actua de front contra la sobreexplotació d’aqüífers”

Castelló: Compromís demana igualment que l’Estat anul·le els convenis de les dessaladora de Cabanes i Moncofa amb els ajuntaments de Cabanes, Orpesa, Benicàssim, Moncofa i Xilxes, i assumisca el cànon de construcció, i la gestió directa de les mateixes ” aquests projectes van nàixer per a fer possible grans projectes urbanístics en aquestes dues àrees, projectes ara anul·lats o descartats, no existeix cap demanda considerable, i són inassumibles per als actuals ajuntaments; les obres estan acabades, i Europa reclama recuperar part de la inversió feta. Ha de ser el ministeri, amb capacitat econòmica suficient, qui cerque usos alternatius i més amplis, i no ofegar a estos xicotets ajuntaments. La predecessora de Teresa Ribero, Cristina Narbona, va ser qui es va plegar a les pressions dels grans grups de la construcció com Marina d’Or fent unes dessaladores a la seua mesura, i per açò esperem que la nova ministra siga part activa en la solució d’aquest empastre”

València: Un altra proposta també demana engegar la desnitrificadora de l’Eliana a València, acabada en 2011 però que ha anat postergant reiteradament la seua posada en funcionament.

Mulet ha recordat que el PP va votar en el Congrés en contra d’aquestes peticions, i que reiteradament el govern de Rajoy o el PP en les dues cambres legislatives de l’Estat han evitat compromisos o han votat en contra de les propostes de Compromís respectivament.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.