Compromís demana que la prolongació de l’A-7 siga sostenible i tinga en compte les característiques dels municipis afectats

34390964972_0e785209c8_hJordi Navarrete recorda que l’agricultura és un important sector productiu en les diferents localitats del Maestrat per les que passa i reclama a Foment consens amb el municipi i sectors productius

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha reclamat al Ministeri de Foment que atenga com es mereixen, les al·legacions que presente l’Ajuntament de la Jana I qualsevol alters afectats, per fer possible una autovia A-7 amb el major consens possible, “això és respectant la personalitat dels pobles, el seu paisatge i economia“.

Navarrete ha insistit en la necessitat de millorar les comunicacions entre Catalunya i el País Valencià per carretera, el que suposaria nombrosos beneficis i augment en la seguretat a la N-340 i competitivitat empresarial, així com el desenvolupament de les comarques d’interior pròximes a la A-7. “Però això no pot ser a costa de carregar-se les formes de vida, paisatge i mobilitat de les persones en un terme municipal tan xicotet com és la Jana o de qualsevol altre“, ha manifestat el senador castellonenc.

Així, el senador ha anunciat un plec de preguntes al Ministeri de Foment i que traslladaran el sentir de les poblacions afectades on els siga requerit amb l’ànim de millorar el projecte “que per esperat no s’ha d’executar malament, ni amb presses i no tornar a incidir en errors com els ocorreguts en l’execució de la variant de la N-340 al Maestrat, declarada il·legal pel Suprem, que ha generat molèsties i sorolls als veïns i traslladat la perillositat a un vial amb un sol carril per sentit i deixat uns antics vials a Peníscola, Benicarló i Vinaròs en situació de perillositat i abandonament“.

La coalició ha reclamat al Ministeri de Foment que siga sensible a la situació de les localitats afectades pel traçat, la presència de patrimoni, un espectacular bosc d’oliveres mil·lenàries, gran biodiversitat, paratges naturals i protegits “per crear un vial assumible mediambiental i paisatgísticament sense hipotecar alguns projectes existents, d’agroturisme, explotacions, xicotetes indústries, bancs de terres, producció d’oli d’oliva, fruiters i la millora de les seues estructures agràries“.

La coalició ja va acompanyar a representants de la localitat de la Jana a la demarcació de Carreteres a València i seguirà de prop el projecte per portar-lo, si cal, a les comissions de Foment i Agricultura del Senat.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.