Compromís dóna suport als treballadors de Correus i proposa que es convertisca en la logística espanyola de referencia

Jordi Navarrete PlaLa coalició ha reivindicat en els últims pressupostos generals de l’Estat la millora del seu finançament per fer front als reptes que té per davant

Madrid, El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha donat suport a les demandes del personal d’aquest operador postal i logístic espanyol, davant la situació de precarietat laboral per la manca de plantilla i pel nul interès del Govern a millorar la situació d’aquesta emblemàtica firma i solucionar el conflicte i mobilitzacions que s’acosten.

Navarrete ha informat que la coalició ha presentat esmenes a la moció de Coalició Canària en què reclama l’aprovació de forma urgent del Pla de prestació del servei postal universal que aporte el finançament estable que el servei públic requereix, pel que ha demanat que s’incloguen partides per a aquesta empresa que recuperen el terreny perdut amb les retallades per valor de 180 milions d’euros dels dos últims anys.

Ja en 2017 i 2018 la coalició va presentar esmenes per valor de 60 milions d’euros per garantir el servei universal postal i l’estabilitat econòmica de l’empresa, que van ser votades en contra per PP, PSOE i Ciutadans. Compromís aposta per la necessitat de donar suport a aquesta emblemàtica empresa amb 300 anys a l’esquena, modernitzant, consolidant la seua plantilla, convocar les 15.000 places perdudes amb les retallades i millorar els drets i salaris dels treballadors. Països del nostre entorn europeu com França o Alemanya estan enfortint i adaptant les seues empreses estatals a les noves demandes. “És necessari comptar amb un Pla Estratègic per a la firma, que determine el procés de transformació i modernització per esdevenir un operador logístic de referència nacional i internacional“, ha assenyalat Navarrete que ha suggerit renovar el conveni col·lectiu de l’empresa en el marc de una taula de negociació “per recuperar els drets i ocupació perduts“.

Petició de la coalició al Senat

Davant d’una caiguda de l’enviament de cartes davant de la paqueteria, Espanya ha de confiar a Correus aquest treball i millorar la qualitat de l’ocupació dels seus 50.000 treballadors, que tenen massa temporalitat, convocatòries insuficients per la taxa de reposició i salaris congelats, en un context de increment de l’activitat per convertir la firma espanyola en un veritable operador postal i logístic enfront de l’actual model.

Per això Compromís ha exigit dotar Correus d’un pressupost estable, sense retallades i garantir l’arribada del correu els cinc dies de la setmana, a tots els punts de l’Estat amb dret a repartiment, sense restriccions ni discriminacions, per no tenir una ciutadania de primera, la urbana i una altra de segona, la rural.

Compromís ha demanat promoure una negociació efectiva i transparent, que contemple la necessària pujada salarial. Augmentar de plantilla fins a cobrir tots els efectius necessaris, almenys 60.000, la reposició de vehicles per al món rural i un augment del parc mòbil ecològic, així com un acord polític per garantir la no privatització d’aquest servei públic i garantir la no externalització ni subrogació de serveis.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.