La campana Tàfol del Fadrí de Castelló, declarada Bé Moble d’Interés Cultural

FadríLa regidora de Cultura, Verònica Ruiz, celebra la declaració i defensa que “el Fadrí i la seua Tàfol són part de la història de Castelló”

 El Consell ha aprovat el decret per a declarar Bé d’Interés Cultural un total de 70 campanes gòtiques valencianes. A Castelló, la campana Tàfol del Fadrí ha estat declarat Bé Moble d’Interès Cultural. Per aquest motiu, d’acord amb la Llei de Patrimoni Cultural valenciana, serà objecte de mesures de protecció, divulgació i foment.

 La campana Tàfol fou l’única que no es va fondre durant la Guerra Civil per fer bales, a Castelló. La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, defensa que per aquest motiu, “el Fadrí i, en especial, la seua Tàfol són part de la història de Castelló”, i celebra que s’haja declarat Bé Moble d’Interés Cultural, perquè “posa en relleu el seu valor històric i patrimonial”.


 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.