Compromís exigeix al Govern que aplique ja les bonificacions de l’AP-7 acordades per al tram valencià

45038023191_9897964d8f_o

Els senadors valencianistes han exigit a l’executiu l’aplicació immediata de la moció de Compromís votada al Senat per bonificar el tram de l’AP7 en territori valencià i garantir la gratuïtat un cop finalitze la concessió

Madrid 26 d’octubre de 2018

Els senadors de Compromís, Carles MuletJordi Navarrete, han exigit al Govern espanyol que aplique ja les bonificacions que es van aprovar en una moció al Senat per l’AP-7 en el seu tram valencià a instàncies de la coalició valenciana i que també va subscriure el ministre Ábalos. Tots dos van assenyalar la necessitat d’aplicar en territori valencià les bonificacions que ja fa mesos que s’apliquen a Catalunya, especialment en els trams on no hi ha alternatives gratuïtes a la N-340 o N-332 i alta sinistralitat.

Així, han destacat que “el ministeri únicament ha aplicat les bonificacions al Maestrat fins Peníscola, incomplint la resta de compromisos adquirits amb el tram d’AP7 restant en territori valencià“. A més, els senadors mantenen la necessitat de garantir la gratuïtat de l’autopista un cop finalitze la concessió, sense que contemplen nous tipus de cànons, eurovinyetes, peatges tou o, en l’ombra o compensacions econòmiques pel seu manteniment a mans de concessions, el que suposaria una nova “privatització encoberta del vial“.

Mulet ha destacat que “una vegada finalitzada la concessió, no hi ha cap tipus de forma de gestió, explotació o manteniment que no siga plenament públic i amb càrrec a l’Administració General de l’Estat” i s’ha mostrat “tremendament preocupat per les intencions que es poden intuir després d’escoltar al ministre Ábalos al Congrés a l’assegurar que no havia parlat de gratuïtat, quan tant ell com la seua formació sí que han recolzat la gratuïtat d’aquest vial després de dècades de negoci per part de les concessionàries“.

El portaveu dels valencianistes ha recordat que el poble valencià “no entendria una nova traïció en la forma que fora i que aquest vial no fora lliure de pagament a partir del primer de gener de 2020” i ha demanat al PSOE “lleialtat” i que “es preocupe en garantir l’adequat manteniment del vial perquè aquest siga lliurat en perfectes condicions a l’Estat per al seu lliure ús dels conductors“.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.