Compromís inicia contactes per a articular la gran plataforma valenciana

0-iniciativa
image-247261
El partit nacionalista del Bloc proposa confeccionar una agrupació d’electors que done cabuda a partits valencians i entitats d’esquerres que garantisquen el grup parlamentari propi

 

El secretari general del Bloc, Enric Morera, ha mostrat aquest dilluns una voluntat “decidida” de dur a terme una plataforma valenciana electoral que represente el País Valencià en el Congrés dels Diputats. Així, ha explicat que aquest dilluns s’han mantingut contactes en els què s s’ha avançat en la concreció de reunions per a anar articulant els aspectes tècnics d’aquesta plataforma, sobre la qual creu que cada vegada són més els “‘inputs’ positius”.

 

Morera ha insistit que cada vegada són més els “’inputs’ positius” per a cooperar en aquesta idea que, al seu entendre, és “necessària per a visualitzar” la presència del País Valencià en el Congrés dels Diputats. “Si no, els partits centralistes continuaran empobrint-nos en matèria de finançament i en inversió pública territorialitzada”, ha insistit.

Segons ha explicat Morera als mitjans de comunicació, en ser preguntat per les negociacions per a crear una candidatura per a les pròximes eleccions espanyoles, la proposta del Bloc de fer un espai “valencià de progrés, taronja sense exclusions, integrador i inclusiu” s’ha anat “concretant i avançant” aquest dilluns per a donar com a resultat “una força política valenciana” si són capaços de concretar els aspectes tècnics, d’imatge i de contingut.

Contactes “molt interessants i positius”

“Els valencians també volem contribuir a tirar unes polítiques que han provocat una involució democràtica i un empobriment de la ciutadania, que han servie els bancs i no les persones i, per tant, nosaltres des de la nostra valencianitat volem contribuir a configurar eixa candidatura”, ha assenyalat Morera.

Referent a açò, ha detallat que els contactes d’aquest dilluns han sigut “molt interessants i molt positius” i s’ha avançat en la concreció de reunions i de contactes per a anar articulant els aspectes tècnics d’aquesta plataforma.

“Si hi ha voluntat política, els aspectes tècnics són subsidiaris”, ha manifestat Morera, qui ha defensat que aquesta opció política i electoral ha de tenir com a resultat “la visualització del País Valencià en un grup parlamentari propi en el Congrés perquè durant la primera transició espanyola els valencians no van tocar bola i no van estar presents”. Així, ha retret que no es va comptar amb el PV i el “varen marginar”, per la qual cosa ha advocat per ser “protagonistes d’eixa segona transició, d’eixe debat territorial i de la reforma de la Constitució i de les polítiques”.

“Nosaltres hem dit que tenim la voluntat decidida d’arribar a eixa gran plataforma i eixe espai valencià de progrés, i si la voluntat política és de tots aquells que estan cridats a participar, els aspectes tècnics es tindran en compte però no condicionaran la decisió política que s’ha de prendre”, ha resolt.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.