Compromís insisteix en la necessitat de regular i informar del cost dels espais televisius de TVE

04 NP espais televisius TVEls senadors de la coalició han preguntat al Govern de Pedro Sánchez si pensa regular i informar del cost dels espais de TVE

 Madrid Compromís ha reclamat publicitar a la televisió pública el cost dels espais televisius, així com el procediment a seguir per a la publicitat d’aquestes xifres. “La publicitat del cost real és fàcil, es podria fer com en els Hospitals Públics, quan et donen l’alta mèdica i se t’adjunta la factura amb el cost real de no haver estat finançat amb diners públics. Ací igual, després de cada capítol, tertúlia, espai cultural, informatiu o especial, conèixer una relació aproximada del cost d’aquest” ha assenyalat el senador, Jordi Navarrete.

 Els senadors de la coalició ja van presentar una moció a l’inici de la legislatura instant el Govern a regular aquesta qüestió, proposant que al final de cad espai apareguera el cost final. “En un context de retallades pressupostàries, d’ajustos en els serveis públics, dèficit i deute públic, és fonamental que la gent conega el cost dels espais que inclou la programació d’una televisió que es finança via pressupostos generals de l’Estat” va afirmar en el seu moment el senador, Jordi Navarrete.

La publicitat de les xifres resulta especialment necessària en els casos de productores, espais externalitzats i, per descomptat, per a valorar el treball final. “Els ciutadans no poden valorar la feina i qualitat d’un espai televisiu o de si un espai val el que costa si no coneixen quin és el cost” ha afegit Navarrete.

 Segons algunes fonts, cada minut de sèries com “Cuéntame” o “Águila Roja” costen més de 12.000 euros. Segons un informe de la IGAE en 2015, que intervinguen productores en els programes no implica que s’assoleixen objectius d’audiència.

 La televisió pública espanyola des de 2010 no rep ingressos externs derivats de la publicitat, de manera que es finança íntegrament a partir de subvencions públiques i impostos directes sobre els operadors privats de televisió i telefonia. “La transparència ha d’arribar a tots els àmbits, també al de la televisió, especialment per conèixer aquells casos en què les audiències són baixes i, en canvi, l’espai suposa gran cost. Les xifres han de ser públiques i conegudes per tots” ha conclòs el representant de Compromís, Jordi Navarrete.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.