Compromís mostra la seua preocupació davant l’escassa informació oferta per Acuamed sobre les actuacions pendents a l’Albufera

0302 Neteja Albufera 02La coalició va preguntar el passat mes d’abril al Senat sobre actuacions i terminis per a la millora de l’aigua de l’Albufera, sense obtenir respostes concretes

València, Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, van registrar en el passat mes d’abril una pregunta i sol·licitud de documentació al Senat per conèixer la situació en què es troben les actuacions d’Acuamed a l’Albufera i els terminis previstos per a la finalització d’aquestes.

La resposta que el Govern ha brindat a la coalició valencianista és escassa i poc concreta: “Que les aigües que arriben a l’Albufera estiguen contaminades requereix d’actuacions ràpides, no es pot seguir consentint aquest abandonament a un dels espais naturals més importants del País Valencià “ha afirmat el senador Jordi Navarrete.

Al setembre de 2013, el director tècnic de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), Pedro Marco, va anunciar l’aprovació d’una modificació en les obres, amb la corresponent elevació del pressupost inicial, amb càrrec a Acuamed. En aquest mateix any, es va assegurar que les obres es trobaven concloses en un 85%. “Si el 2013, quan es cedeixen les obres a Acuamed, aquestes estaven concloses en un 85%, com és possible que cinc anys després encara no s’haja donat per tancat a aquest assumpte?” Ha replicat Navarrete.

Davant la sol·licitud de documentació que la coalició al Senat va registrar, el Govern de l’Estat espanyol ha estat poc concret. Aquesta manca de concreció es dóna, sobretot, per a l’actuació “Reordenació d’infraestructura hidràulica de l’Horta i xarxa de sanejament de l’àrea metropolitana de València”, ja que especifiquen que estan suspeses i que es reprendran al llarg de l’exercici 2018, sense especificar en quina fase es troben ni en quin moment concret es preveu la represa. “És insultant que el Govern i Acuamed facen pinya i repleguen cable quan se’ls pregunta sobre una informació que hauria de ser pública”ha afegit el representant de la coalició.

Segons explica el Govern, les úniques obres finalitzades són les que tenen relació amb la reutilització d’aigües residuals depurades al parc natural i de Sueca.

En canvi, l’ordenació i terminació de la reutilització de les aigües residuals de la planta de Pinedo, afirma el Govern, es troben pendents de recepció, sense oferir cap altre tipus de dada. “Que les obres estan paralitzades o en espera de tràmits és una cosa que ja se sap, el que exigim és que el Govern de l’Estat espanyol siga més clar i ens brinde informació més completa, és el sentit de sol·licitar documentació, però sembla que alguns sectors de l’administració no tenen clars conceptes com la transparència i la col·laboració “ha conclòs Navarrete.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.