Compromís presenta en el Senat una nova bateria de preguntes pel caos de les obres de l’ A7 entre Vilavella i Xilxes

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete han presentat una sèrie d’iniciatives parlamentàries des del Senat instant al Govern Central a actuar davant el caos generat per les obres de la A7 en la Plana Baixa ( Castelló), a més de la carta enviada al Ministeri de Foment perquè es plantege alliberar temporalment l’AP-7 entre Nules i Almenara mentre duren els inajornables treballs de manteniment de la A-7 entre la Vilavella i Xilxes.

Compromís ha advertit que mentre duren els treballs dos dels quatre carrils compartiran tràfic en els dos sentits i es planteja la N-340 com a alternativa, alguna cosa que s’ha demostrat ja ineficaç, perillós i ha posat en peus a nombrosos col·lectius que reclamen liberalitzar la Ap-7 mentre duren els treballs.

Segons els senadors castellonencs “En Compromís entenem que és necessari garantir el tràfic d’un volum de vehicles suficient fins a març de 2017 per a no saturar els altres vials i evitar les cues i circulació lenta en aquesta comarca a cavall entre les capitals de València i Castelló”

El Ministeri de Foment sí va trobar més solucions per a evitar els embossos i problemes de circulació en altres casos similars al de les obres de l’autovia A-7. Partits polítics, organitzacions de consumidors, l’associació provincial de transportistes i fins i tot ajuntaments, com el d’Almenara, han intensificat aquests dies la seua reclamació per a la liberalització de l’autopista AP-7, almenys entre els dos peatges més propers. El portaveu de la Unió de Consumidors d’Espanya a Castelló, Juan Carlos Insa, ha recordat que l’autovia del Mediterrani estava ja saturada abans de l’inici de les obres. Foment va autoritzar en el 2011, a Galícia, el desviament del tràfic a l’autovia A-8 per unes obres en la carretera N-634 entre les localitats de Mondoñedo i Lourenzá; en el 2010, el Ministeri va obrir també la circulació per les autopistes AP-68 i AP-2, a Saragossa, a causa dels alts índexs de sinistralitat de la N-232 entre Figueruelas i Mallén, i de la N-II, entre Saragossa i Fraga. L’any passat, Foment i la Generalitat de Catalunya van arribar a un acord per a bonificar, fins a la meitat del seu cost, el viatge de camions per l’AP-7 entre Girona i França a causa de la prohibició de circular als vehicles pesats en la N-II per unes obres per a duplicar aquesta calçada.

Per açò Mulet i Navarrete pregunten han preguntat per escrit al Govern per què motius no s’ha previst desviar el tràfic per l’AP-7, un vial de gran capacitat i paral·lel a la A-7 mentre duren les obres, o si per a adoptar la decisió de desviar el tràfic per la N-340 ho han fet basant-se en algun informe? Així com saber per què en altres llocs sí es desvia el tràfic per autopistes de peatge i ací no?

Igualment s’ha demanat còpia dels informes que justifiquen el desviament del tràfic per la N-340
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.