Compromís proposa als pobles afectats pel desori ferroviari que consideren declarar ‘non grata’ a Ana Pastor

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha suggerit els pobles que se senten maltractats i enganyats pel Ministeri de Foment i la seua anterior titular, l’exministra Ana Pastor, que “consideren declarar-la persona non grata per la seua falta de sensibilitat als nostres problemes i per haver creat problemes afegits a la nostra, ja de per si, anèmica xarxa ferroviària“.

Mulet ha recordat que si s’analitza la situació ferroviària de nord a sud, es constata de forma clara i fefaent l’oblit cap al nostre territori. Així “han incomplit les previsions d’un estudi de viabilitat per a les rodalies fins al nord que Compromís va destapar que es tractava d’una ‘trampa’ electoral de Camps, tot jugant amb les il·lusions i esperances dels veïns del Maestrat. Amb Pastor de ministra s’ha col·lapsat durant mesos la línia C-6 (València-Castelló) amb unes obres mal coordinades i executades que deixaran una xapussa sobre la principal via que disposem al País Valencià i que generarà problemes a la resta d’usuaris i a les pròpies infraestructures. Per tal d’acontentar a d’altres interessos, ha eliminat les inversions al Corredor Mediterrani; els trens que arribaran fins Castelló no seran d’Alta Velocitat (AVE), sinó uns succedanis. Ha empitjorat la qualitat i puntualitat del servei i s’atreveix a titllar d’inviable el Tren de la Costa, quan aportaria nombrosos beneficis econòmics i socials a les comarques alacantines i la Safor mentre s’ha invertit en un costós AVE segurament insostenible econòmicament cap a d’altres zones de la meseta per retallar 20 o 30 minuts de temps en els trajectes“.

 

Per tot això, el senador considera que l’actual tercera autoritat de l’Estat “ha estat a les ordres del PP per a maltractar un territori dinàmic, exportador, amb possibilitats i generador de bona part del PIB que suposa el 10% de la població de l’Estat, mentre se’l discrimina en inversió pública i cal dir prou a estes dinàmiques d’ofec a les que els diferents ministres com Montoro o ella mateixa estan conduint al nostre territori“, ha conclòs.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.