Compromís reclama que el Govern demane perdó per l’actuació duta a terme a Catalunya i inicie el diàleg

34853092394_ad666209b6_hCarles Mulet recorda que “les lleis les fan les persones” i que “no són estanques“, de manera que advocarà dimarts a adaptar la legislació a les reclamacions territorials

Compromís proposarà per al seu debat i votació en el Ple del Senat del proper dimarts que el Govern “demane perdó” per l’actuació duta a terme a Catalunya “on està demostrant el seu tarannà poc democràtic i repressor” amb detencions, citacions a càrrecs, registres i un enorme dispositiu “que aconseguirà just l’objectiu contrari al buscat“, ha assenyalat el senador territorial valencià, Carles Mulet.

El representant valencià ha reclamat a Mariano Rajoy que deixe de “assetjar” al poble català i se centre en els assumptes interns del país, com fer uns comptes més justes per als territoris i les diferents identitats “perquè només amb l’ordre i la Fiscalia no se solucionarà el procés català“.

Per a Compromís el Govern ha de ser més permeable als canvis, al sentir de les persones, a les ànsies d’avançar “perquè les lleis les fan les persones i no han de considerar les normes i la Constitució com una cosa sagrada que fa enfadar els déus si es canvien” pel que ha demanat al Govern que “estiguen a l’altura de les circumstàncies i siga valent proposant decisions de calat en la línia del diàleg i no de la repressió“.

Mulet ha titllat Rajoy d'”estar més còmode en l’època en què estava prohibit votar, que a la de la llibertat” i li ha recordat que “el PP està en això més aïllat que mai per la seua nul·la capacitat de diàleg, també a nivell internacional estan advertint el tarannà poc democràtic del president“.

 

La coalició llançarà aquesta proposta dimarts al pròxim Ple.

 

 

1.- Instar al Govern Espanyol i a tots els partits polítics amb representació parlamentària a començar una via de canvi del model territorial per donar resposta a la societat plural i plurinacional en què vivim, acompanyada d’una reforma del sistema de finançament que garantisca la suficiència financera dels diferents territoris per desenvolupar les competències atribuïdes per la llei.

 

2.- Instar al Govern Espanyol a estendre ponts de diàleg i entesa que garantisquen una resolució pactada sobre el dret a decidir de la ciutadania de Catalunya i de la resta de pobles de l’Estat.

 

3.- Instar al Govern espanyol a abandonar la deriva autoritària, neofranquista i involucionista de la nostra democràcia, que vulnera els drets fonamentals més bàsics com són la llibertat d’expressió, de reunió, el dret de participació política i que deteriora la qualitat de la nostra democràcia.

 

4.- Instar al Govern Espanyol a disculpar-se pel lamentable espectacle donat durant aquests dies, reconsiderar la seua estratègia i tornar a la sensatesa.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.