Compromís torna a presentar moció en el Senat per a reclamar mesures contra la competència deslleial Xina cap al sector ceràmic de Castelló

Compromís torna a presentar moció en el Senat per a reclamar mesures contra la competència deslleial Xina cap al sector ceràmic de Castelló.

Els senadors de Compromís Carles Mulet i Jordi Navarrete han tornat a registrar la moció en el Senat que exigeix mesures contra la competència deslleial de Xina contra el sector tauleller de Castelló. Aquesta proposta va decaure en l’anterior legislatura amb la dissolució de les Corts Generals.

Segons ha explicat el senador de Compromís, Carles Mulet “Un estudi publicat el passat 18 de setembre demostra que atorgar la condició d’Economia de Mercat a la Xina posaria en situació de risc fins a 3,5 milions d’ocupacions dins de la UE. L’informe de l’Institut de Política Econòmica (EPI) amb seu a Washington revela igualment pèrdues netes de fins al 2% del PIB per a l’economia de la UE. La República Popular Xina ha instat a la UE a concedir-li la condició d’economia de mercat. Si com aquest país pretén, es concedira la classificació tècnica a Xina, la UE perdria permanentment la capacitat d’establir mesures antidumping adequades sobre les importacions xineses per a mantenir una competència justa en el mercat europeu. Açò danyaria greument la competitivitat de les indústries productores de la UE, soscavant les economies europees encara fràgils.”

L’estudi d’ EPI estima que concedir la condició d’economia de mercat (MES) a Xina suposaria posar en risc directament fins a un milió de llocs de treball europeus en les indústries afectades, amb la consegüent reacció en cadena que generaria pèrdues de fins a un milió més de llocs de treball indirectes en sectors relacionats. Els posteriors efectes negatius sobre els ingressos podrien derivar en la pèrdua de fins a 3,5 milions d’ocupacions durant els pròxims 3 a 5 anys, segons el EPI. Els països més afectats serien Alemanya, Itàlia, Regne Unit, França i Polònia. Només a Espanya perillarien de 136.000 a 273.300 llocs de treball que afectaria de forma especial en el sector ceràmic, un dels motors econòmics de les comarques de Castelló.

Compromís demana en la seua moció que el Senat inste al Govern de l’Estat perquè realitze les accions oportunes davant la Unió Europea per a defensar que no es concedisca el status d’economia de mercat en la R.P. Xina, com a únic mitjà de mantenir l’eficàcia dels instruments comunitaris de defensa comercial sobre les importacions xineses, i així mantenir una competència justa en el mercat europeu

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.