Compromís urgeix el Govern a complir la moció aprovada ahir sobre la gratuïtat de l’AP-7 al Senat

11092018votacioap7Carles Mulet retreu al PSOE i PP el seu canvi de criteri davant l’AP-7 amb el canvi de govern i els demana “respecte pels ciutadans” i que no hi hagi més trampes en el futur del vial
Madrid, 12 de setembre de 2018
La moció de Compromís per a la gratuïtat de l’AP-7 i l’adopció de mesures compensatòries mentre finalitza la pròrroga aprovada ahir “ha de ser complida de forma immediata pel Govern, sense més dilació ni trampes”, ha indicat el senador territorial Carles Mulet. A la fi de 2019 està prevista la finalització de la concessió després de diverses pròrrogues aprovades tant per governs socialistes com populars i per aquest motiu Compromís va presentar aquesta iniciativa. Mulet ha recordat al PSOE que “en l’aprovació de lleis, tindrà sobre de la taula aquest acord” i que “per intentar aprovar els PGE de 2019, haurà d’avançar en els continguts de la moció aprovada ahir”.
L’acord del Senat té com a finalitat pressionar el Govern perquè aplique els punts aprovats per majoria a la Cambra Alta. “Els discursos del PSOE i del PP han donat un gir després de l’arribada dels socialistes al Govern: han passat d’una postura a favor de la liberalització total de l’autopista després de la finalització de la concessió a un discurs poc concloent i els altres tracten ara de treure rèdit polític de la postura sempre coherent en aquesta matèria de Compromís”, ha afegit Mulet.
Aquest canvi argumental es va reflectir també en l’esmena de substitució presentada al Senat, la qual va constatar novament l’ambigüitat amb la qual estan tractant aquest tema “i com ara el PP, amb ja tot perdut, no fa fàstics a tractar d’obtenir algun rèdit, ja que el PP no ha tingut cap iniciativa per exigir la bonificació ni la gratuïtat i simplement han modificat a la baixa la proposta de Compromís”.
El senador Carles Mulet ha apuntat que “la moció la presentem perquè no ens refiem. Volem una autopista lliure de peatges, sense noves ampliacions en la concessió ni sorpreses. També és necessari i urgent el rescat dels trams on l’autopista actua de circumval·lació i en aquells en què siga necessari per reduir l’elevada sinistralitat, en aquests casos no podem esperar a finals de 2019”.
Mulet ha recordat al PP “que la bonificació exigida és per a tota l’AP-7 en el territori valencià i no únicament per zones ja que no podem tolerar la política del PP d’embotir a tot el trànsit de la N-340 o l’AP -7 per la CV13 o en determinats pobles de la Marina generant un caos a les entrades i sortides dels peatges, ja que la resposta ha de ser clara i global, com la que reclamem”.
El Partit Popular sembla no recordar que va estar al govern durant set anys sense prendre cap tipus de mesura respecte a l’AP-7. Ara, a l’oposició, voten a favor d’una proposta que van rebutjar reiteradament en els pressupostos i en les propostes presentades i que, com el PSOE “van tractar de rebaixar”.
“El PP té molt poca memòria però nosaltres no oblidem com han protegit les concessions que s’han lucrat gràcies a aquestes concessions que tant benefici han donat a les empreses en detriment de la ciutadania. No ens creiem el seu discurs i el seu vot favorable ahir només demostra com d’oportunistes poden arribar a ser” ha indicat Mulet.
La moció va tirar endavant amb 174 vots a favor i 60 abstencions del PSOE. Amb l’aprovació d’aquesta proposta, Compromís aconsegueix novament pressionar el Govern perquè acabe per fi amb els peatges i es garantisca la gratuïtat immediata en els trams més castigats.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.