C´s de València denúncia falta de planificació, rigor i claredat en el Pla Especial de Protecció del Botánic

València Noticies | Redacció.- “El Pla Especial de Protecció dels béns d’Interés Cultural Jardí Botànic patix de planificació, rigor i claredat i és una mostra més de la política de gestos i de falta profunda de gestió del Tripartit en cada projecte que aborda”, ha declarat el regidor de C’s de Narciso Estellés.

Per a Estellés, “el procés participatiu s’inicia ara amb les explicacions del projecte per part de Vicent Sàrria i, no obstant això, el Pla es troba en fase avançada d’al·legacions. No entenem a què es deu esta planificació tan confusa i esta incongruència de terminis, a menys de que no es vullga que els ciutadans al·leguen i participen adequadament”. Narciso Estellés ha continuat dient: “El procés de participació, una vegada més, resulta una estratègia de màrqueting i les seues conseqüències són ciutadans desconcertats i majoritàriament decebuts”.

Narciso Estellés.
image-400033

Una de les més importants determinacions urbanístiques del pla és la necessitat de posar en valor el patrimoni historicoarquitectònic de l’àmbit, és per això que un dels plantejaments més polèmics del pla és la supressió de l’afecció visual d’este patrimoni. El regidor de C’s ha dit: “Falta rigor i claredat a l’hora d’explicar la figura urbanística de fora d’ordenació que suportaren alguns dels immobles de l’entorn. Esperava més claredat i concreció i menys ambigüitat per part de Sàrria al respondre a les preguntes dels ciutadans”.

Qüestions d’importància com les conseqüències en l’IBI d’estos immobles o el preu de mercat dels mateixos, que òbviament es veuen afectats de manera immediata, han quedat sense aclarir, sent un fet que les bondats del Pla respecte a la millora de la visual patrimonial de l’entorn no es faran efectives, amb tota seguretat, ni a mig ni a llarg termini, ja que la figura de fora d’ordenació contempla la possibilitat del manteniment de l’immoble ‘sine die’.

Davant d’allò que s’ha exposat, Narciso Estellés ha comentat: “L’Ajuntament està per a fer la vida més fàcil i senzilla als ciutadans, i està demostrat que cada projecte que aborda el tripartit canvia el paradigma, però no el de l’urbanisme o de la mobilitat o de la participació, sinó del que hauria de ser un bon Ajuntament per als valencians i no ho està sent”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.