Cs exigix retirar els fanals contaminants del Museu Faller La regidora

  • Amparo Picó acusa al tripartit de permetre contaminació lumínica en un dels espais museístics més visitats de València

amparo-pico-actos-festivos-e1495441464709València,  El grup Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València ha denunciat que el consistori consent en la zona d’entrada al Museu Faller quatre fanals contaminants a pesar que eixe tipus de lluminàries perjudiquen el medi ambient. La regidora Amparo Picó ha exigit la seua retirada immediata.

“En una resposta oficial ens ha reconegut el tripartit que el Servici d’Arquitectura i de Servicis Centrals Tècnics no té previst retirar a curt terme els quatre fanals instal·lades en l’accés al Museu Faller i que si es fera es tindria en compte fer-ho per un altre sistema d’il·luminació”, ha comentat l’edil Picó.

Igualment, la regidor i consellera del Consell Rector de la Junta Central Fallera ha explicat: “Em pareix desencertada i fora de lloc esta resposta perquè l’ajuntament va fixar entre les seues prioritats eliminar els fanals de tipus bola perquè causen més contaminació. Doncs bé, en un dels museus més visitats, i amb les Falles declarades com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, li pareix bé al tripartit mantindre uns fanals d’eixes característiques. Ningú ha demanat la seua retirada, ni tan sols el regidor Fuset, ni figura en el pla del regidor Sergi Campillo de llevar-les. És a dir, i així ho demostren els fets, que els pareix bé contaminar el medi ambient des d’un museu reconegut per la Generalitat Valenciana, quelcom totalment improcedent i irresponsable”.

Finalment, la regidora recorda que en l’acte de l’entrega de ‘Ninots Indultats de 2018’ els quatre fanals estaven enceses a pesar de ser de dia. “Tots vam poder comprovar eixe fet però ningú va fer res per apagar-les, o siga que per al tripartit pareix que contaminar és gratis i gastar consum innecessari, també”, ha conclòs Picó.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.