C’s proposa ampliar a set els centres d’atenció a les víctimes de la violència de gènere a la Comunitat

València Noticies | Redacció.- El grup parlamentari de Ciutadans (C’s) ha instat al Consell a ampliar a set el nombre de centres d’atenció a les víctimes de la violència de gènere a la Comunitat Valenciana. “Hem d’eradicar amb la xacra de qualsevol tipus de maltractament i l’Administració Pública ha de marcar-li-ho com un objectiu polític prioritari”, ha afirmat la portaveu adjunta de C’s, Mari Carmen Sánchez, qui ha demanat a través d’una Proposició No de Llei* (PNL) a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que “prenga cartes en l’assumpte i incremente al més prompte possible els Centres Dona 24 hores”.

Alex Marí y Mari Carmen Sánchez.
image-358256

Sánchez ha explicat que en l’actualitat hi ha quatre d’aquests centres la Comunitat Valenciana (a Castelló, València, Alacant i Denia) i ha proposat la creació de tres més (a Onda, Requena i Villena), “perquè el servei s’amplie a l’interior de cada província i siga capaç de cobrir les necessitats que, desgraciadament existeixen, en totes les zones de la Comunitat”.

En esta línia, la diputada ha recordat que “segons les dades del Ministeri de Sanitat, en 2015 es van registrar a la Comunitat Valenciana 12.696 denúncies per violència de gènere i 11 dones van perdre la vida a causa de la violència masclista, a les quals cal sumar tres mortes més en el que va d’any” i ha apostat per “ampliar i reforçar els serveis gratuïts dels centres d’atenció format per equips multidisciplinaris d’informació, assessorament jurídic i atenció psicològica, entre uns altres”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.