C’s lamenta la retallada d’ambulàncies i considera intolerable que el temps d’espera en alguns pobles siga de 60 minuts

València Noticies | Redacció.- La portaveu adjunta de Ciutadans (C’s) en Els Corts valencianes, Mari Carmen Sánchez, ha lamentat “la retallada d’ambulàncies en la província d’Alacant” i ha explicat que “el temps mitjà d’espera, per a casos d’emergència, en alguns municipis és de fins a 60 minuts, alguna cosa intolerable que demostra la problemàtica que pateix la Comunitat Valenciana respecte a un servei sanitari indispensable”. “La consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha suprimit el servei d’ambulàncies que atenia les poblacions d’Aspe, Hondón de las Nieves y Hondón de los frailes, que afecta a 30.000 veïns, a causa d’una suposada reestructuració del servei durant el període estival”, ha afirmat Sánchez, qui ha assenyalat que “aquests municipis depenen ara de l’única ambulància que quedava disponible a Elx durant l’estiu”.

Mari Carmen Sánchez.
image-402434

“Quan vaig instar a Montón a revisar el repartiment d’equipament d’ambulàncies a la Comunitat Valenciana atenent a la població real durant l’estiu, esperava que implementara el servei i no que castigara més als ciutadans”, ha afegit la diputada de Ciutadans. En aquest sentit, ha manifestat que “no és partidària de l’alarmisme, però desgraciadament les dades parlen per si sols i constaten el càstig a la província d’Alacant”. “Si aquestes són les mesures que el Consell considera beneficioses per a la correcta atenció sanitària de la ciutadania, demostra estar molt allunyat de la realitat”, ha considerat.

La portaveu adjunta ha comentat els casos de “Elx que, en període estival pansa de tenir dues ambulàncies a tan sols una per a 32 pedanies” i de “Oriola, que només disposa d’un SAMU 12 hores per a Oriola, Sant Miquel de les Salines, el Pilar de la Foradada i Oriola costa, on a l’estiu la població augmenta en un 400 per cent”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.