Cultura de Castelló inicia un projecte d’optimització i viabilitat per a posar en valor el Planetari

El Péndulo | Redacción.- La Regidoria de Cultura, dirigida per Verónica Ruiz, ha engegat un projecte d’optimització i viabilitat “que puga posar en funcionament el Planetari del Grau d’una vegada per sempre i l’any en el qual l’edifici compleix el seu 25 aniversari”, ha manifestat Ruiz.

El projecte pretén donar un gir radical a aquests 25 anys, “retornant-li al Planetari la dignitat que es mereix i el paper que li correspon en la cultura castellonenca: ser un vertader centre de divulgació científica i astronòmica i tot un referent cultural per a la ciutat i província de Castelló”, ha apuntat la regidora de Cultura.

El proyecto pretende dar un giro radical a los 25 años del Planetari.
image-321629

Per a açò, l’estudi realitzarà una primera etapa d’anàlisi per a estudiar en profunditat l’actual estat del Planetari, avaluant les seues instal·lacions, el seu personal i les activitats que s’ofereixen. Així mateix, s’han de determinar, de manera interna, les seues fortaleses, febleses i mancances i, de forma externa, els problemes que puguen tenir les seues instal·lacions i també les oportunitats que puga mostrar.

Posteriorment, el projecte definirà els objectius a seguir que es duran a terme a través del disseny d’una estratègia de millora de les instal·lacions, de l’oferta en els serveis i del personal. Així, s’elaborarà finalment un cronograma que permeta aconseguir els objectius proposats, així com implementar els controls de qualitat que permeten garantir la continuïtat en el funcionament.

Per a la regidora de Cultura “el principal problema d’aquest emblemàtic edifici castellonenc ha sigut la falta d’interès polític que s’ha anat arrossegant pràcticament des de la seua inauguració i que, a més, ha omplert pàgines de diaris amb notícies sobre el total abandó de les seues instal·lacions, per la falta d’activitats i projeccions i també pel poc interès suscitat entre el públic de la ciutat i província”.

Ruiz ha continuat dient que “la indiferència mostrada pels anteriors equips de govern ha portat al que hauria de ser un dels edificis insígnia de la ciutat a convertir-se en un lloc sense interès, abandonat i minyonejat per les polítiques culturals fins avui”.

Per a la regidora, “el Planetari és una aposta estratègica de la ciutat, tant a nivell cultural com turístic i és una de les prioritats del nostre govern. Tenim un Planetari situat en un enclavament privilegiat, a uns pocs metres de mar, que molt poques ciutats en el món tenen l’honor de posseir. Per açò resulta d’una absoluta tristesa tenir unes instal·lacions tan infrautilitzades”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.