Dansa València presenta cinc espectacles al llarg d’aquesta segona jornada

18.04.11_dansa_valenciaLa segona jornada del festival Dansa València, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura amb la col·laboració d’altres organismes públics i privats, ens ofereix un ventall de cinc espectacles que són una bona mostra de les diverses tendències de la dansa actual desenvolupades en diversos formats i entorns.

Els dies 11 i 12 d’abril se celebra en el marc del festival, la reunió semestral de la Comissió de Dansa i Arts del Moviment de la xarxa espanyola de teatres, auditoris, circuits i festivals de titularitat pública, que tindrà com a objecte principal l’elaboració d’un catàleg d’espectacles de dansa recomanats per a la seua publicació.

A les 12.30 hores, comencen les actuacions de carrer a la plaça del Patriarca amb la representació de ?No todavía… ahora’ de la companyia Malarte, una companyia creada el 2011 amb la intenció de desenvolupar diferents projectes escènics, que ha crescut i s’ha enriquit no sols amb els seus propis treballs sinó també en col·laboracions amb altres companyies. Tots aquests treballs han sigut el germen d’una identitat pròpia que se basa en el multidisciplinarietat.

?No todavía…. ahora’ parteix de les darreres paraules escrites per Virginia Woolf, des d’una visió femenina, ens trobem davant l’eterna batalla entre la raó i l’emoció, la realitat i l’abstracció, la vida i la mort, endinsant-nos en els pensaments més profunds i pertorbadors de l’autora d’?Una habitació pròpia’.

A continuació, a partir de les 13.00 hores i també a la plaça del Patriarca, serà el torn de la Compañía Improvisada/Tejido Conectivo i el seu espectacle ?Kuzushi’.

Amb coreografia i interpretació de Miguel Ángel Punzano y Miguel Tornero ?Kuzushi’ és el moment d’abans de la projecció, el moment de desequilibri que ens obliga a actuar, a reaccionar abans de caure. És la història de dos homes que decideixen compartir el desequilibri per arribar a la construcció d’un equilibri que els faça reconéixer-se a ells mateixos, l’un davant de l’altre.

La vesprada comença amb l’actuació, a les 18.00 hores en el Teatre Rialto, de la companyia Humanhood amb el seu espectacle ?Zero’. Humanhood, companyia fundada i codirigida per Rudi Cole i Júlia Robert, té la seua seu entre Barcelona i Birmingham i l’espectacle que presenten a Dansa València va obtindre el Primer Premi al Certamen Coreogràfic de Madrid.

El plantejament de ?Zero’ és, si en el punt zero, un lloc sense records, com mirar la realitat i experimentar la vida?

A les 20.00 hores a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, la companyia d’Asun Noales, Otra Danza, presenta ?Pélvico’ una peça de dansa contemporània que lluny d’eludir allò obvi, ho subratlla, una obra pensada, coreografiada i interpretada per dones.

Tanca la jornada la representació a les 22.00 hores al Teatre Principal de ?La maldición de los hombres Malboro’, una creació d’Isabel Vázquez, ballarina i coreògrafa i gran referent de la dansa andalusa. En ?La maldición de los hombres Malboro’, interpretada per sis ballarins/actors, el tema principal és la insensibilització masculina, la peça naix de la necessitat d’entendre certs comportaments masculins nocius dels quals les dones, sobre tot com a mares, també en són responsables.

Però l’obra no té un rerefons moral i tampoc pretén tractar temes més profunds com la identitat o la violència de gènere. És un espectacle senzill, amb una estructura clara, que sols vol exposar el que la seua directora creu que necessiten els homes.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.