Deliri, Barbaritats i L’Emperador, en l’edició valenciana del Sona9

17.05.24_DeliriEl concert preliminar del concurs ‘Sona9’ a la Comunitat Valenciana se celebrarà el pròxim dijous, 25 de maig. Els grups Deliri, Barbaritats i L’Emperador actuaran a partir de les 22:30 a la Sala Matisse de la capital del Túria per tal d’aconseguir un dels llocs per a les proves semifinals.

El Sona9 és un certamen musical organitzat per la revista Enderrock, Catalunya Ràdio i TV3, amb el suport dels governs català, valencià i balear, la Fundació SGAE i el patrocini d’Estrella Damm. També hi col·labora la Valencian Music Association (VAM) i la Fira Valenciana de la Música Trovam! -Pro Weekend, entre d’altres entitats.

En paraules de Marga Landete directora adjunta de Música i Cultura Tradicional de l’Institut Valencià de Cultura, “el Sona9 ha esta un concurs de referència per a molts grups en valencià però participar-hi era complicat per la distància i les despeses que suposava anar a Barcelona. Aquest edició és la primera amb una Semifinal a la ciutat de València i l’Institut Valencià de Cultura es farà càrrec del transport del grup seleccionat en aquesta fase del concurs”.

Abel Guarinos director general de l’IVC ha afegit que “la nostra col·laboració amb Sona9 és la prova de la nostra intenció d’atendre des de l’IVC a totes de les manifestacions de la música valenciana des de la més tradicional a le més innovadora”.

Les tres bandes tindran 20 minuts cadascuna per tal de defensar el seu repertori. Posteriorment, el públic assistent votarà pel seu artista preferit, que passarà directament a les semifinals amb altres cinc intèrprets escollits als concerts de Barcelona (Panellet, Marina Prat, Senyor Oca i Urra) i Palma (Jès!). D’altra banda, un jurat format per periodistes i gestors culturals escollirà altres sis propostes. Els 12 semifinalistes actuaran en directe en una nova fase del concurs durant el mes de setembre al festival Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic, les Festes de Santa Tecla de Tarragona i el BAM de Barcelona. El jurat de l’edició valenciana està format per Carme Laguarda (de la discogràfica Mésdemil), Joan Gregori Maria (director del Trovam!), i Vicent Xavier Contrí (periodista).

L’entrada al concert és gratuïta. Tanmateix, cal demanar prèviament una invitació doble a la pàgina web.

www.enderrock.cat
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.