Deu bloguers i periodistes d’Irlanda, Anglaterra i Alemanya coneixen els vins de la Comunitat de la mà d’IVACE Internacional

Bloggers_-_copia
image-258140

Deu reconeguts bloguers i periodistes amb una llarga trajectòria en el món del vi coneixeran i tastaran els vins de la Comunitat Valenciana en una missió inversa, organitzada per IVACE Internacional, que es durà a terme a partir de hui dimarts fins dijous que ve, 12 de novembre.

La directora general d’Internacionalització, Mónica Cucarella, ha destacat el suport que dóna IVACE Internacional al sector de vi de la Comunitat. “Els cellers de la Comunitat han realitzat una clara aposta per la internacionalització. Disposen d’un producte de grandíssima qualitat i estan aconseguint posicionar-se en els mercats exteriors com mostren les dades d’exportació, que s’incrementen un 12% en el període gener-agost de 2015”.

“Des d’IVACE Internacional volem impulsar l’exportació del sector, tant a través de nous contactes amb importadors, a través de les missions inverses o les missions comercials i fires, com a través de la promoció de la qualitat d’aquests vins en mercats d’interés, com és el cas de la missió inversa de prescriptors d’opinió d’aquesta setmana”.

“En aquest sentit no hi ha dubte de la importància de posicionar els nostres vins en pàgines web, blog i revistes especialitzades que permeten guanyar en imatge de marca i promocionar els vins entre consumidors de tots els països”, ha afegit.

En aquesta ocasió viatgen a la Comunitat Valenciana un periodista i un bloguer d’Irlanda. Són Leslie Williams, freelance per a publicacions com l’Evening Herald, l’Irish Examiner o les McKenna Guides Blog, entre altres, i Lorcan O’Brien, l’editor de Wineplus.ie i que té un blog propi, theirishwino.com. D’Anglaterra en vénen 5: Katya Sapozhnikava, responsable d’una web dedicada als viatges i una de les més grans plataformes de viatges gastronòmics amb més de 150.000 seguidors, Geoffrey Dean, escriptor de viatges i vins i representant de Harpers Wine & Spirits Trade Review, el magazín més antic d’Anglaterra, amb mig milió de lectors al mes. En la revista escriuran un article cada dia de la visita.

També d’Anglaterra vénen Annabel Jackson, freelance i escriptora, que col·labora regularment amb Meininger’s Wine Business International i amb South China Morning Post (Hong Kong). Keith Grainger, que ha escrit diversos llibres i col·labora amb publicacions com Journal of Wine Research, Grapewine, Cuisine, entre altres. I Stephen Quinn, responsable de MOJO Media Insights, que col·labora amb publicacions com Meininger, Decanter China, i altres.

D’Alemanya arriben Tobias Treppenhauer, autor del blog Weinlakai, Michel Stolzke, de mercurio-drinks.de i tartuffel.de, entre altres blogs, i Anne Gerhards, que escriu per al wein blogger.com –

Agenda prevista

Els prescriptors mantindran una agenda de treball de tres dies en què coneixeran les denominacions d’origen de la Comunitat i els vins de la Comuntiat. El primer dia tastaran vins en la DO Utiel Requena, entraran en contacte amb enòlegs i faran un recorregut per la zona de producció d’Utiel-Requena.

Dimecres, 11 de novembre, duran a terme un tast-maridatge de vins de la DO València amb formatges de la regió, i dijous 12 de novembre assistiran al Congrés Internacional de la Varietat Monastrell a Alacant.

Durant els tres dies els periodistes i bloguers coneixeran els vins de més de 25 cellers de la Comunitat.

Dades exportació va vindre CV

Les exportacions de vi de la Comunitat Valenciana han aconseguit un valor de 110,5 milions d’euros en el període gener-agost de 2015, cosa que representa un increment del 12% respecte al mateix període de l’any anterior.

En aquest període els cellers de la Comunitat han exportat els seus vins a 102 països. El primer client és França, amb 13,3 milions d’euros i un increment del 3,8%, li segueixen els Països Baixos, amb 9,3 milions d’euros i un ascens del 37%. En tercer lloc si situa Alemanya, amb 9 milions d’euros i un descens del 2%.

A continuació se situen els Estats Units, amb un destacat ascens del 42,6%, la Xina, amb un increment del 64%, i després Costa d’Ivori, Rússia, el Regne Unit, el Japó i el Canadà, que completen la llista de les primeres deu destinacions.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.