Dissabte que ve el centre de cultura contemporània acull ‘Under the   SubSubway Vídeo Art Night’, un esdeveniment internacional  exclusivament de videoart

Nit de videoart en el Centre del Carme

•    Artistes de deu nacionalitats distintes, entre els que es troben  onze espanyols, participen en el festival
•    L’esdeveniment se seguirà simultàniament des de València, Madrid,  Màlaga i Palma, a més de Milà, Nova York i Sao Paulo

17.05.25 Noche de videoarte El Centre del Carme cultura contemporània acull  dissabte que ve,  27 de maig, la sèptima edició del festival de  videoart Under the SubSubway Vídeo Art Night, l’únic festival en  València dedicat exclusivament al videoart.

Under the  SubSubway Vídeo Art Night és un esdeveniment a nivell  internacional enfocat únicament al videoart amb projeccions en les  parets dels carrers, espais d’art, galeries, centres culturals, etc.

A més del Centre del Carme les projeccions es realitzaran de forma  simultània en Accademia di Belle Arti di Brera (Milán), The Local (New  York), Centre Cultural i de Creació Casa Planas (Palma de Mallorca),  La Casa Amarilla (Málaga), Centro Cultural PLANA (São Paulo), FAC.  Feria de Arte en Casa (Madrid) y en el PARACAIDISTA, Movie Bar  (Madrid) fent este esdeveniment artístic cada vegada més global en  cada una de les seues noves edicions.

Segons el director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana,  José Luis Pérez Pont “estem obrint el Centre del Carme a tot tipus de  manifestacions artístiques vinculades amb la cultura contemporània  donant-los el valor i l’espai que es mereixen en el marc d’art actual”.

“En este sentit a més de la pintura mural que exhibim de la mà de la  iniciativa ZEDRE o a partir de demà amb l’exposició ‘Joc’, dissabte  que ve assistirem a una vetlada sobre videoart dirigida per l’artista  valencià Antonio Ortuño en connexió amb altres sis ciutats de  diferents parts del món”.

“Under the  SubSubway Vídeo Art Night és un festival que sorgix de la  iniciativa de base, d’una forma autogestionada que ha anat creixent i  a la que ens sumem per a donar-li el nostre suport i el nostre  reconeixement  com un festival genuí que busca acostar el videoart a  tots els públics” ha explicat Pérez Pont.

El passat mes d’abril es va obrir el termini per a presentar  lliurement vídeo creacions que no sobrepassaren els 5 minuts. A la  convocatòria han concorregut més de 200 propostes de què s’han  seleccionat 30 que formaran part d’una gran obra visual a manera de  cadàver exquisit, mig de creació usat per les surrealistes basat en  l’aportació lliure.
Artistes de deu nacionalitats distintes, entre els que es troben onze  espanyols, participen en este esdeveniment que es desenrotlla a través  de la xarxa.

L’esdeveniment de dissabte que ve es presenta d’una forma lúdica on  disfrutar del treball dels creadors i fer visible esta manifestació  artística.

El Centre del Carme donarà la benvinguda a partir de les 20 hores a  ritme de música dels Djs N2 i Franky disc-jockey, invitant a un  vernissagge acompanyat d’uns refrescants còctels oferits per  Mixologist Academy, mentres els assistents podran anar acomodant-se en  el claustre gòtic per a presenciar les projeccions. A poqueta nit  començarà la projecció anticipant-se Antonio Ortuño director i  comissari del festival que des de New York per a presentar i donar pas  als 80 min de videoart.

Under the SubSubway Vídeo Art Night busca trencar patrons i  estereotips visuals, invitant el públic a deixar-se portar per  l’experimentació i la sorpresa.

Artistes i obres seleccionades

Els artistes i les obres seleccionades que participen en  l’esdeveniment són: Daniel Wechsler, ‘Dust’ (United Kingdom); Sandrine  Deumier ‘Affordable Dreams 01’ (France); Francisco Orallo ‘Smoke  signals’ (Spain); Márcia Beatriz Granero. ‘Minada’ (Brazil); Rafael  Blanco ‘Crono en Y’ (Spain); Shelley Jordon ‘Night Flight’ (USA);  Concha Vidal ‘Diving in your absence’ (USA);Lino Mocerino. ‘Shrine  v2.4.5’ (Italy); Maria Vidagañ ‘Running at a Stand Still’ (Spain);  Giacomo Cosa ‘Habemus Papam’ (Italy); Tino Varela ‘I am the light of  the hill’ (Mexico); Iñaki Rodrigo Vera ‘Power to change’ (Spain);  Kuesti Fraun ‘EILAND’ (Germany); Damian Lintell-Smith ‘Empire of  Rusted Steel by Psychiceyeclix’ (United Kingdom) Paul Clay ‘LES Vid  Cartoon’ (USA); Lisi Prada ‘Scopic Drive [Deriva Escópica]’ (Spain);  Raziel H C ‘Subset’ (Mexico); Elena Wen ‘In time’ (Taiwan/USA);  Janaina Wagner ‘Progress’ (Brazil); Abel Jaramillo ‘Prologue (NHLAPN)’  (Spain); Roberto Voorbij ‘Without clear purpose’ (Netherlands); Miquel  Garcia ‘EUROPE’ (Spain); Jorge H. Rosas ‘Above’ (Mexico); Avelino Sala  ‘The truth is corrupted with the silence’ (Spain); Mateo  Fernández-Muro. ‘La Longue Route’ (Spain-USA); Marla Francis La Scala  ‘High reactions’ (Italy); Jeanne Verdoux ‘La route’ (USA); Ivana  Larrosa ‘Drinking piece for orchestra’ (USA-Spain); Fernando Clemente  ‘La mirada del otro’ (Spain).
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.