Ribó: “Estem treballant intensament per solucionar els problemes d’Orriols”

València Notícies | Redacció.- Estem treballant intensament per solucionar els problemes d’Orriols”, ha manifestat l’alcalde, Joan Ribó, en relació amb la situació d’este barri. L’alcalde s’ha referit a aspectes concrets com la tramitació per adjudicar l’execució del parc de l’Ermita d’Orriols i la possibilitat de desdoblar el centre de servicis socials, tenint en compte la gran demanda existent en el barri. Quant a la seguretat, la regidora Anaïs Menguzzato ha ressaltat la gestió perquè es presenten denúncies, s’identifique les persones que estan ocupant els habitatges privats origen del problema, i puga la Policia Nacional procedir-ne al desallotjament.Joan Ribó.

Ribó ha comentat que l’adjudicació del futur parc de l’Ermita “s’ha retardat perquè s’hi han presentat 17 empreses” i, abans de donar-li la paraula a Menguzzato, ha explicat que el problema d’inseguretat és el que més preocupa els veïns “i per això hem pres ja algunes determinacions”, com és demanar la coordinació entre la Policia Local i la Policia Nacional. Mentre l’alcalde i la regidora de Protecció Ciutadana realitzaven estes declaracions diversos regidors s’han dirigit al grup de veïns d’Orriols concentrats a la plaça per conversar amb els seus interlocutors, escoltar les raons del seu malestar, i ressaltar la voluntat municipal d’atendre les seues reivindicacions.

La responsable municipal de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha afirmat que “ja fa sis o set mesos que estem treballant de manera intensa. És cert que són unes poques famílies les que estan generant estos problemes de convivència i de seguretat en dos o tres edificis i estan provocant una situació insuportable per a la resta dels veïns, però el procediment d’actuació és lent perquè estem en un país garantista on el primer que hem de fer és denunciar aquelles persones que estiguen ocupant estes vivendes”. També ha recordat, com a problema afegit, “que la propietat d’estes vivendes no és de l’Ajuntament ni de cap administració, sinó de propietaris privats i d’alguns bancs”.

En estes circumstàncies “estem fent gestions perquè es presenten les denúncies, i al moment en què es done esta condició, la Policia identificarà les persones que estan ocupant estes vivendes i generant esta situació insuportable de convivència i la Policia Nacional haurà de procedir als desallotjaments”.

Per la seua banda, el regidor de Participació i president de la Junta de Districte d’Orriols, Jordi Peris, ha dit que  “les reivindicacions dels veïns d’Orriols són legítimes i entenem el seu malestar. Però volem dir-los que no estem parats. Hem contactat amb els bancs propietaris de les vivendes ocupades i ja està en mans dels jutges este conflicte. D’ací a poc temps tindrem una sentència i podrem començar a actuar. Esta és l’acció més urgent que hem desenvolupat, però alhora estem tramitant diversos plans d’actuacions per a revertir la precària situació sociolaboral del barri que durant molt de temps ha estat abandonat. Els treballs de coordinació entre les diferents àrees de l’ajuntament implicades en este problema van a bon ritme i prompte tindrem bones notícies per als veïns. Orriols és un barri viu i un exemple de convivència intercultural. No hem de deixar que conflictes concrets i localitzats, desvirtuen la verdadera realitat del barri”.

El Cabanyal

A l’establir-se per part d’un representant dels mitjans de comunicació una comparació amb la situació del Cabanyal, Joan Ribó ha assenyalat, taxatiu, que “ningú pot dir que no s’està fent res en el Cabanyal-Canyamelar, perquè és molt visible. S’estan començant les obres, s’està treballant en projectes de rehabilitació, en les actuacions contemplades en l’EDUSI…”. Ribó ha afegit que “el que ha d’entendre la gent del Cabanyal és que un barri que s’ha anat degradant durant molts anys, més de 20, i no es pot arreglar en dos dies, però estem treballant i és molt visible que ho estem fent dins del respecte a la més estricta legalitat i dins d’un procediment garantista que ens sembla important i que hem d’escometre amb l’ajuda imprescindible de la Delegació del Govern, amb la qual ja ens hem reunit en el cas del Cabanyal i pensem fer-ho també en el cas d’Orriols”.

Ribó ha dit que, en l’aspecte de seguretat, “el Cabanyal i Orriols són dos variants del mateix problema, i fins i tot hi ha transmissió de persones d’un costat a l’altre, que no es poden resoldre únicament des de l’Ajuntament, sinó amb la participació activa de la Delegació del Govern”. Ha recordat que “la setmana passada acordàrem que denunciaríem tots aquells casos d’ocupació que estan entorpint la convivència als barris”.

Anaïs Menguzzato ha dit comprendre que alguns ciutadans n’estiguen farts, “però vull dir que el treball que estem fent, també de coordinació amb la Policia Nacional, ha portat al fet que s’hagen presentat en estos mesos més denúncies que mai”. S’ha referit a actuacions recents com “la retirada de 70 galls que estaven preparats per a ser utilitzats en baralles il·legals i que provocaven problemes de soroll. Estem realitzant actuacions de manera quotidiana, però en el tema de desallotjaments hem de passar per un procediment judicial que ens done la raó perquè la Policia Nacional puga desallotjar. El que volem fer ací és un centre de servicis socials, però el problema és que hi ha gent que no està disposada a eixir perquè es puga començar a rehabilitar este barri per a les seues veïnes i veïns”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.