Diverses activitats culturals commemoren el Dia Mundial d’Àfrica

València Noticies | Redacció.- Un mercat solidari, tallers, sessions de lectura i interpretació de contes, batucades, desfilada d’indumentària, concerts de percussió i un recital de gòspel celebraran este diumenge al jardí del MUVIM el Dia d’Àfrica, organitzat per la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament que dirigix Roberto Jaramillo.

image-379503

Segons el regidor Jaramillo, “volem commemorar el Dia d’Àfrica amb una festa, amb les danses, la música i les històries populars que són d’allà, perquè volem deixar palès que a este continent, maltractat des que el nord decidí colonitzar-lo, no només hi ha pobresa extrema, fam i guerres. Àfrica és també el continent de l’esperança i la il·lusió, és el continent del futur, la zona amb més gent jove del planeta que vol que s’escolte esta veu positiva. I volem fer-ho aprofitant que esta setmana s’ha celebrat el Dia Mundial d’Àfrica”.

Amb este propòsit, el regidor de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Roberto Jaramillo, ha explicat el programa que des de la seua regidoria s’ha organitzat per a este diumenge. Les activitats s’han iniciat divendres amb una conferència de l’escriptora de Guinea Equatorial i membre de la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat, Ángela Nzambi, a la biblioteca pública del carrer de l’Hospital, amb el títol ‘L’oralitat africana a partir de l’obra de Nguisi’.

Este diumenge totes les activitats es celebraran als jardins del MuVIM i a la sala d’actes del Centre d’Artesania. A partir de les 10:00 hores s’instal·larà el mercat solidari i s’impartiran tallers a càrrec de les associacions africanes constituïdes a València. A les onze del matí, el regidor Roberto Jaramillo farà el tret d’eixida de les celebracions amb la presentació de la conferència que impartirà Mustapha Lamine sobre ‘La unitat d’Àfrica a través del pensament de Kwame Nkrumah’.

Des del migdia fins les 19:00 hores hores, diverses activitats, com ara diversos concerts, desfilada d’indumentària i lectura de contes africans ompliran de cultura africana els voltants del MuVIM.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.