Educació augmenta les ajudes per trams del Bo Infantil per al curs 2016-2017

– Les ajudes s’assignaran per renda familiar i els imports màxims mensuals seran de 200 euros per al tram 0-1 anys, 120 euros per al tram 1-2 anys i 140 euros per al tram 2-3 anys

– Tots els beneficiaris de 2-3 anys augmentaran l’ajuda entre un 33% i un 133%

– Les ajudes de Bo Infantil per a 2016 tindran un pressupost total de 30 milions d’euros i se’n podran beneficiar totes les famílies valencianes amb una renda d’unitat familiar de fins a 72.460 euros anuals, és a dir, el 90% de les famílies valencianes amb filles i fills de 0 a 3 anys

Teatro infantil.
image-329391
 El Bo Infantil és l’ajuda de la Conselleria d’Educació per a cobrir parcialment els costos que genera la matriculació de les xiquetes i els xiquetes a la xarxa d’escoles Infantils no obligatòries de 0-3 anys, tant privades com municipals.

Des de la Conselleria d’educació es considera que aquest tipus d’ajudes és fonamental per a potenciar la igualtat d’oportunitats socials de les valencianes i dels valencians. Amb el Bo Infantil s’avança en l’objectiu de millorar la conciliació de la vida familiar i laboral i a més és un element per a potenciar l’èxit escolar de l’alumnat durant la vida acadèmica, ja que està demostrat que l’escolarització per part de les criatures, sobretot a partir dels 2 anys, ajuda a millorar la socialització i a compensar les desigualtats d’origen.

Les principals novetats de la convocatòria d’ajudes per al Bo Infantil en el tram d’escolarització no obligatòria de 0-3 anys són la concessió de les ajudes en funció del nivell de renda de les famílies que ho sol·liciten i que mantindran l’ajuda encara que es canvie de centre.

Pel que fa als ensenyaments no obligatoris, la política educativa del Consell pretén afavorir amb les ajudes que atorga a aquelles persones que més ho necessiten i que sense les ajudes estarien en condicions de discriminació i exclusió de l’oferta d’ensenyament no obligatori del primer cicle d’Educació Infantil. És per això que la nova concepció del Bo Infantil fomenta la igualtat d’oportunitat de totes les famílies a poder accedir a aquest primer nivell educatiu, ha explicat el conseller Marzà.

Educació havia detectat que en les últimes convocatòries del Bo Infantil per a les famílies més necessitades era una ajuda insuficient, perquè amb l’import genèric de 60% els era completament impossible fer front al pagament mensual de l’escoleta dels fills i filles. De fet açò es va fer patent amb els primers resultats del pla experimental d’Aules de 2 anys establert aquest curs a 35 centres educatius públics de forma gratuïta, on el 86% dels matriculats no havien estat matriculats prèviament en una escoleta infantil privada per falta de recursos econòmics per a pagar les despeses, ha aclarit el conseller Marzà.

Segons el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler:Amb els nous criteris assegurem l’accés a les famílies de totes les rendes i estem segurs que es produirà un augment d’alumnat en aquests centres de cara al curs que ve. De fet estimem que el 90% de les famílies que sol·liciten el Bo Infantil.

Les ajudes de Bo Infantil per a 2016 tindran un pressupost total de 30 milions d’euros i se’n podran beneficiar totes les famílies valencianes amb una renda d’unitat familiar de fins a 72.460 anuals, és a dir, el 90% de les famílies valencianes amb filles i fills de 0 a 3 anys.

Aquest replantejament també beneficia al propi sector d’organitzacions empresarials educatives que conformen la xarxa 0-3 anys, ja que s’espera que hi haja un augment d’alumnat matriculat.

En comparativa, l’actual curs 2015-2016 l’ajuda és linial i respon a les següent quantitats: 151 per al tram 0-1 anys; 90 per al tram 1-2 anys; 60 per al tram 2-3 anys.

Actualment el preu màxim mensual de l’alumnat a les escoletes infantils de 0-3 és de 460 en el tram 0-1, de 350 en el tram 1-2 i de 280 en el tram 2-3.

Bona part de la matrícula se concentra en el tram 2-3 actualment i és per això que el mínim que s’ha estipulat d’ajuda és de 80, un 33% superior als 60 que s’ha assignat fins ara, i el màxim 140 que és un 133% superior a la quantitat única establerta fins ara. En els altres dos trams la pujada d’ajuda també ha estat important, ja que s’han fixat uns màxims superiors a l’ajuda que es rebia fins ara.

Un altre aspecte que s’ha millorat pel que fa a la proposta de convocatòria d’aquestes beques infantils és que es financia directament la família. És per això que una família beneficiada amb el Bo Infantil que té matriculat el seu fill o filla a una escoleta i ha de canviar de centre, continuarà beneficiant-se de l’ajuda en un altre centre.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.