Educació inaugura la Jornada eTwinning Comunitat Valenciana 2015

15.12.18_FOTO_etwinnig_003
image-284999
El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, ha inaugurat, a la sala d’actes de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, la Jornada eTwinning Comunitat Valenciana 2015.

El programa eTwinning és una iniciativa de la Comissió Europea encaminada a promoure l’establiment d’agermanaments escolars i el desenvolupament de projectes de col·laboració, a través d’Internet, entre dues o més centres escolars de països europeus diferents sobre qualsevol tema de l’àmbit escolar acordat pels participants. Aquesta plataforma gratuïta compta amb la participació de 347.809 professors, 46.111 projectes i 151.845 centres.

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme ha declarat que “apostem clarament per potenciar la implantació i la difusió d’aquesta iniciativa en els centres educatius valencians. La incorporació a la xarxa eTwining obri un gran ventall de possibilitats a l’hora de compartir i intercanviar experiències didàctiques profitoses i enriquidores amb altres centres de tot Europa. Es tracta de col·laborar, comunicar-se, sentir l’educació i compartir-la a Europa”.

Així mateix, Rubén Trenzano ha afirmat que aquests programes contribueixen a augmentar la competència lingüística dels usuaris, així com la competència en tecnologies de la informació i la comunicació i a aprofitar les oportunitats que ofereix Erasmus+, el programa europeu d’Educació, Formació, Joventut i Esport.

En el programa eTwinning, la finalitat del qual és estimular l’intercanvi, la cooperació i la mobilitat entre els sistemes d’educació i formació dins de la Unió Europea, poden registrar-se tots els professors d’ensenyament no universitari com ara Infantil, Primària, Secundària, Formació Professional, o altres modalitats com ara escoles oficials d’idiomes o conservatoris.

L’eTwinning ofereix als alumnes europeus la possibilitat d’aprendre sobre la societat i la cultura dels altres, així com de millorar les seues habilitats lingüístiques i de l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). D’aquesta manera, la riquesa cultural del nostre continent es converteix en una experiència d’aprenentatge interactiva, eficaç i entretinguda.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.