El carilló de l’Ajuntament tornarà a funcionar més de tres dècades després

València Noticies | Redacció.- L’Ajuntament de València ha adjudicat les actuacions perquè el rellotge de la casa consistorial, un dels més simbòlics de la ciutat, recupere el toc original de campanes a cada hora. Des de fa més de tres dècades és una gravació la que, mitjançant un ordinador i uns altaveus, sona cada hora en punt.

Recuperará el toque original de campanas.
image-405120

 “El rellotge de l’Ajuntament de València per fi tocarà les hores i recuperarà, a més, la melodia de la Marxa de València a les 12 del migdia i a la mitjanit”, ha afirmat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, per a qui “la recuperació patrimonial continua sent una qüestió important que l’equip de Govern actual no deixa de costat”.

El pressupost assignat és d’11.361,90 euros i el termini d’execució de les obres és de sis mesos. Entre les actuacions previstes hi ha recuperar la melodia de la Marxa de la Ciutat al migdia i a la mitjanit, objectiu per al qual va ser construït el carilló ara fa 86 anys. A més, permetrà l’emissió i gravació de qualsevol altre tipus de melodia dins de les limitacions de notes que permeten les set campanes existents.

El rellotge de l’Ajuntament de València va ser inaugurat el 19 de març de 1930 i va provocar l’expectació de milers de veïns i veïnes de la ciutat. En aquell moment, el carilló era un dels més avançats de l’època i va suposar una despesa per a les arques públiques de 48.155 pessetes.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.