banner_990x90_EFE (1)

El Castell Piromusical de Ricardo Caballer congrega milers de persones a la ‘nit del foc ‘de la Gran Fira de València

900 quilograms durant 19 minuts en el primer piromusical d’esta magnitud a València des de feia 30 anys

Era una de les cites més esperades en l’edició de la Gran Fira de València i no va defraudar. La prolongació del Passeig de l’Albereda, davant del Museu de les Ciències Príncep Felip, es va encendre de música i llum a les 00.30h de dissabte per al diumenge. La cita va congregar milers de persones que al llarg dels 19 minuts, i després de prop de 900 quilograms de pólvora, van seguir un espectacle preparat per Ricardo Caballer.

La banda sonora, en la qual estaven inclosos temes de Nino Bravo o Seguretat Social, va acompanyar acompasadamente el tret pirotècnic a la primera vegada des de feia trenta anys que València no acollia un piromusical de tal magnitud.

La principal aposta del programa de focs de la Gran Fira de València va complir les expectatives. “Un espectacle”, va afirmar Pere Fuset, “on la paraula ‘gran’ no està de més ni pels quilos ni pel format ni per la qualitat”.

L’oferta pirotècnica de la Gran Fira ha ampliat el tradicional programa de 4 castells de focs artificials, que es realitzaven cada un dels dissabtes del mes de juliol, i tots ells similars, per passar a 7 espectacles diversos, diferenciats i en diferents emplaçaments. El primer d’ells, va obrir el programa el dia 1 de juliol, amb una “traca correguda”, element inaugural de la Gran Fira, el 2 de juliol, Pirotècnia de la Mediterrània va disparar una mascletà nocturna (mascletà de color).

El 16 de juliol, tindrà lloc una exhibició de peces de cordà i focs de Paterna. Serà a l’avinguda de Neptú i la realitzarà la Federació d’Interpenyes de Paterna, que col·labora en la programació. I el dia 23, la plaça de Roma acollirà una mascletà en miniatura, a partir de les 20:30, que dispararà l’empresa Piroquiles.

El tancament del programa consistirà en un correfoc pel centre de la ciutat, el divendres 29 a les 23:00 hores. Tindrà el tradicional recorregut -entre el carrer Colom i la porta de la Mar de la Cavalcada del Foc que, en les passades festes de Falles no es va poder realitzar per raons climatològiques.

Gran fira ball
image-401026
image1 (1) image2 image3

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.