El centre de servicis socials de Salvador Allende atén actualment a més de 3.000 persones dependents

VALENCIA  2018-04-18 La regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, presenta en roda de premsa les actuacions realitzades al barri d’Orriols. Sala de premsa municipal.

VALENCIA 2018-04-18
La regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, presenta en roda de premsa les actuacions realitzades al barri d’Orriols. Sala de premsa municipal.

Consol Castillo ha donat a conéixer les prestacions socials d’este recurs al qual, durant l’últim any, s’han dirigit quasi 6.000 persones

El Centre Municipal de Servicis Socials Salvador Allende, que dóna servici a un total de dotze barris (entre ells, Torrefiel, Orriols i Benicalap), amb més de 85.000 persones empadronades i una població que viu a la zona però que no té empadronament per diferents causes, atén a 3.000 persones dependents, a més d’altres milers de persones que viuen  amb necessitats socials o en situacions d’exclusió. Així ho ha donat a conéixer hui la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, en presentar “la renovació del sistema de protecció social amb una atenció integral de les persones i unes prestacions amb perspectiva de barri, perquè cadascú d’ells té una realitat”.

 

“El que s’ha produït és un canvi de paradigma. Fins al moment hi havia un model d’atenció molt assistencial. Evidentment continuem donant les prestacions però també fem un diagnòstic, un projecte vital per a les persones i actuem molt en la prevenció, un treball que no es veu immediatament però serà transformador. A més estem racionalitzant els recursos”, ha explicat la regidora durant la presentació del treball realitzat als barris que depenen del centre Salvador Allende, “un àmbit d’actuació on la població té menys ingressos que en la mitjana de la ciutat,  una taxa d’atur que arriba al 39,13 %, i, conseqüentment, més necessitats socials a les quals l’Ajuntament també donarà resposta en breu des del nou centre que obrirà a Saïdia”.

 

Consol Castillo ha recordat que fa no res l’Ajuntament va presentar un estudi encarregat a la universitat per tindre un diagnòstic sociodemogràfic i conéixer les tendències poblacionals de la ciutat, i que en eixe informe els esmentats barris apareixien entre els més vulnerables. Per tant, ha aclarit, “amb dades objectives hem corroborat que estem treballant en la bona direcció”.

 

D’esta manera, la regidora ha parlat de les actuacions desenvolupades als centres de Servicis Socials amb la col·laboració del teixit associatiu i dels recursos de Salut Pública, Sanitat, Educació i Policia Local, entre d’altres. Concretament, al centre de Salvador Allende, on durant l’últim any s’han dirigit a demanar ajuda 5.866 persones, es dóna informació, orientació i assessorament a tots els ciutadans i ciutadanes al voltant dels seus drets i els recursos socials existents, entre els quals es troben les ajudes a domicili, els programes de protecció i assistència als menors i a les persones amb risc d’exclusió social.

 

A més, tal com ha informat la directora d’este recurs, Cristina Rodríguez,  es desenvolupen projectes específics com ara “Orriols es mobilitza” per a visualitzar i entendre les necessitats d’este barri inclòs en l’àmbit d’actuació del centre, que també atén la població d’altres barris del districte de Rascanya (Torrefiel i Sant Llorenç), de la Saïdia (Marxalenes, Morvedre, Tormos, i Sant Antoni), i dels Poblats del Nord (Benifaraig, Poble Nou, Carpesa, Casas de Bárcena, Mauella).

 

Cristina Rodríguez també ha destacat un projecte desenvolupat al Centre Salvador Allende per atendre els joves de 16 a 30 anys que es troben en condicions de difícil accés al món laboral, o l’elaboració d’una Carta de Servicis per poder mesurar el nivell de satisfacció dels usuaris i usuàries dels servicis socials que, d’esta manera, a més, col·laboren en la renovació del model d’atenció social “pensat perquè les persones no siguen un nombre sinó persones”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.