El Centre del Carme va superar al juny les xifres de visitants de tot el 2016

?

?

València. El Centre del Carme Cultura Contemporània va superar en el  mes de juny les xifres de visitants de tot el 2016. En total, de gener  a juny del 2017 ha obtingut 80.629 visitants mentres que en tot el  2016, va obtindre 75.918.

Comparant el primer semestre de l’any de 2017 amb el mateix període de  l’any anterior, el centre de cultura contemporània pràcticament hi ha  duplicat les xifres, passant de 41.759 en 2016, als 80.629 de 2017.  Concretament suposa un increment del 93%.

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i  director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha manifestat que  “estes xifres demostren el treball que hem realitzat per a posar en  marxa el Centre del Carme com centre de cultura contemporània que  complix amb una funció social i de suport als creadors que estan en  actiu i que necessiten desenrotllar les seues iniciatives i fer-les  visibles”.

Perez Pont ha afegit que “el Centre del Carme s’ha convertit en eixa  plataforma necessària en la Comunitat Valenciana d’impuls als creadors  i a les iniciatives de hui”.

La bona marxa del Centre del Carme ja va començar a percebre’s durant  el primer trimestre d’enguany, quan va comptabilitzar un total 36.090  visitants, la qual cosa va suposar un increment d’un 83,66 % respecte  al mateix període de l’any anterior.

Entre els motius que podrien justificar aquest canvi de tendència està  la transformació en el model de gestió tant del Centre del Carme com  del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

Pérez Pont ha destacat algunes mesures dutes a terme “des del canvi  d’identitat com centre de cultura contemporània o l’eliminació de la  taxa d’entrada, al desembre del 2016; fins a la inauguració de les  primeres exposicions resultants de les convocatòries públiques; la  creació d’unes convocatòries de caràcter educatiu i social; passant  per un pla de captació i fidelització de nous públics i la generació  d’un programa permanent d’activitats culturals i educatives des de 0  anys”.

En este sentit destaca la realització de més de 200 activitats des de  maig del 2016 fins a l’actualitat, o la inauguració de l’Espai de  Telles que va convertir al Centre del Carme en el primer centre d’art  espanyol que disposa d’un espai permanent d’experimentació per a  xiquets de 0 a 3 anys. En els últims sis mesos, un total de 4.683  xiquets ho han disfrutat.

Destaca així mateix la reorganització d’espais dins del propi centre,  dedicant-se cada sala a l’exposició resultant de cada convocatòria o  dotant-se d’un contingut específic, com la sala Dormitori, dirigida a  acollir propostes de caràcter experimental.

Totes estes iniciatives han transformat el Centre del Carme en un  espai més pròxim a la ciutadania i obert a tots els públics.

Cal recordar que el centre de cultura contemporània ha establit  diversos acords amb altres centres d’art contemporani de l’Estat  espanyol com És Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma de  Mallorca o el TEA de Tenerife (Tenerife Espacio de las Artes) i altres  institucions culturals com Acción Cultural Española a més de refermar  llaços amb les associacions professions del sector com l’AVVAC  Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló, que actualment té la  seua seu en el Centre del Carme, així com amb altres associacions com  la Unió de Periodistes Valencians.

Des de l’àmbit internacional també han arribat vàries trobades com el  TEDX Ciutat Vella el CAPP (Colaborative Arts Parnership), o el  Pechakucha Night València a més del Burning Man amb la falla  ‘Renaixement’.

Estes col•laboracions han servit per a situar al Centre del Carme en  el panorama nacional i internacional de l’art contemporani.

D’altra banda, segons les últimes estadístiques, un 32,34% de les  visites que rep el centre de cultura contemporània són d’estrangers,  procedents de 84 nacionalitats distintes.

Nou horari

Entre les últimes novetats el Centre del Carme ha canviat el seu  horari d’obertura al públic, d’11 a 21 hores. Esta iniciativa, a més  de donar una major oferta cultural obrint el centre dos hores més al  dia (abans tancava a les 19 hores), “servix per a adaptar-ho a la seua  nova realitat: un espai més viu, en contínua activitat” ha declarat  Pérez Pont.

<<<<< NOU HORARI CENTRE DEL CARME: de dimarts a diumenge d’11 a 21 hores>>>>>>
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.