BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

El cicle de Trobades d’Escriptors de la Biblioteca Valenciana obrirà amb Almudena Grandes

El Péndulo | Redacció.– La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ha donat a conéixer el programa del cicle de Trobada d’Escriptors 2018, que obrirà l’escriptora Almudena Grandes, que acaba de publicar ‘Los pacientes del doctor García’.

Care Santos, autora que ha rebut l’últim premi Nadal per la seua novel·la ‘Media vida’, i el valencià dissenyador de còmics Manuel Bartual, que aquest estiu ha aconseguit una àmplia repercussió en Twitter amb el seu relat ‘Todo está bien’, també han sigut inclosos en el programa. La resta d’autors que conformen la programació són: Xavier Aliaga, Pepa Guardiola, Fernando Delgado, José Saborit, Marisol Sales, Maria Dolors Pellicer, Silvestre Vilaplana, Daniel Torres i Joan Francesc Mira.

Ciclo de Encuentros de Escritores.

En aquesta edició s’augmenta fins a dotze els escriptors que passaran per la Biblioteca Valenciana a intercanviar impressions amb els lectors sobre la literatura en general i sobre les seues obres en particular. Són dos autors més que l’any passat, i l’augment es degut a la gran demanda que existeix per part dels grups i lectors individuals a participar en aquesta activitat d’animació a la lectura.

La Trobada d’Escriptors es destina principalment als centres escolars i a la formació d’adults dins de les activitats que formen part del Pla valencià de foment del llibre i la lectura ‘Llegim llegim llegim’. Els grups interessats poden sol·licitar participar-hi, fins al pròxim 9 d’octubre, en consultar ací

En la selecció dels autors ha influït el resultat de l’enquesta dels docents que el mes de juny van expressar les seues preferències quant als escriptors, així com les recomanacions d’autors més llegits en els últims anys i les crítiques literàries, entre altres factors.

La Trobada d’Escriptors es realitza en col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i Edicions Bromera, i se selecciona els autors abastant els gèneres literaris de narrativa, poesia, teatre i còmic.

D’altra banda, també s’ha obert el termini d’inscripció dels tallers escolars de creació literària. Els col·legis i centres educatius interessats hauran de sol·licitar la participació emplenant un formulari de preinscripció a través de la pàgina web de la Biblioteca Valenciana, on es detallen la tipologia dels tallers i el mes en el qual es realitzaran.

Els tallers programats són ‘La casa del futur’ (octubre), de còmic; ‘Cronistes del temps’ (novembre), de periodisme; ‘Jane Austen – Jonathan Swift’ (desembre), sobre narrativa, i ‘Miguel Hernández’ (gener), sobre poesia. A més, també s’aprofundirà en la lectura digital amb ‘Introducció al llibre electrònic’ (febrer); sobre els valors, amb ‘Escriptors i escriptores responsables’ (març), i sobre biblioteconomia amb ‘El llibre i la seua història’ (abril-maig).

El termini per a la preinscripció finalitza el 30 de setembre. L’acte és totalment gratuït i dura aproximadament dues hores, en les quals s’inclou una visita guiada pel monestir de Sant Miquel dels Reis.

A més dels tallers per als col·legis, es realitzaran dues activitats per a famílies en cap de setmana. La primera serà el 30 de setembre, amb la lectura de poemes de Miguel Hernández, amb la qual cosa es retrà un homenatge al poeta en el 75 aniversari de la seua mort, i el 22 d’octubre, sobre lectura i xarxes socials en família, que inclou una activitat teatralitzada per als xiquets i una xarrada per als adults.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.