El Climathon Castelló se centra en els vehicles sostenibles i la lluita contra l’efecte illa de calor

climathonLa regidora de Sostenibilitat, Sara Usó, participa en la sessió de desenvolupament de les dues idees guanyadores dels reptes de l’Ajuntament

La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ha participat en el Climathon 2016, el major esdeveniment sobre canvi climàtic que s’ha celebrat en diverses ciutats del món simultàniament. Durant la jornada, els participants han presentat les seues idees per als dos reptes de l’Ajuntament de Castelló. Usó ha agraït “l’elevat nombre d’idees” que han presentat els assistents i ha destacat que “la participació ciutadana és la base per a millorar la ciutat”.

D’una banda, el primer repte s’ha centrat en el concepte de “renaturalitzar la ciutat” i els participants han aportat les seues innovadores idees per a tractar de combatre l’efecte illa de calor. La idea guanyadora ha sigut la d’Ángel Gallardó, qui ha presentat un projecte basat en les “ciutats fotosintètiques”. Gallardó ha exposat la idea d’una pintura que podria emprar-se en façanes, terrats o mobiliari urbà i amb el contacte amb la llum aquesta pintura aconseguiria eliminar els gasos d’efecte hivernacle, excepte el CO2.

D’altra banda, la idea seleccionada per al repte “Smart Green Cities” ha sigut la de Diego López. La seua iniciativa consisteix en la creació d’un vehicle sostenible que es trobaria entre un cotxe i una bici. Es tractaria d’una bicicleta coberta que funcionària mitjançant una bateria que es recarregaria a través d’una placa solar instal·lada en el sostre.

Projecte europeu CoSuDS

A més, paral·lelament al taller del Climathom, també s’ha celebrat la segona sessió del projecte CoSuDS de gestió sostenible de l’aigua de pluja del Raval Universitari. En aquesta reunió s’han començat a proposar les possibles solucions als problemes de drenatge de l’aigua de pluja del barri.

La regidora Sara Usó també ha participat en aquesta sessió i ha agraït “la implicació d’institucions, empreses, universitat i ciutadans en la millora del benestar del Raval Universitari”. Usó ha estat aquesta setmana a Bratislava en la conferència internacional “Cities and water” presentant el projecte CoSuDS, així que ha subratllat la importància “d’estudiar solucions i mesures reals que puguen aplicar-se en el futur”. A més, la regidora ha destacat que en la presa de decisions l’opinió de la ciutadania “és el més important” i que en aquestes sessions col·laboratives és “on més s’aprèn sobre les necessitats de la ciutat”.

 

L’última sessió del CoSuDS se celebrarà al novembre i seguirà comptant amb la col·laboració dels veïns del Raval Universitari, tècnics de l’Ajuntament de Castelló i València, la Universitat Politècnica i empreses del sector.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

One Response to "El Climathon Castelló se centra en els vehicles sostenibles i la lluita contra l’efecte illa de calor"

 1. Ángel Gallardo  29 de octubre de 2016 at 21:01

  La tecnología de fotocatálisis convierte superficies convencionales en foto-activas. Para ello ase usan Nanocapas aplicables con equipos convencionales de pintura con pistola y aire comprimido.
  Las nanocapas de nuestra firma son un producto ya disponible con y el apoyo de Ayuntamiento de Castellón el proyecto CIUDADES FOTOSINTETICAS esperamos sea realidad muy pronto.
  La propuesta de soluciones de mejora de la calidad del aire urbano de la firma castellonense se completa con otro tres sistemas que se darán a conocer en profundidad durante la próxima reunión con la concejala de sostenibilidad ambiental.
  Las tres tecnológicas de, inmediata y viable posible aplicación al ser tecnología existente son:
  1) Sistema de reducción de emisiones de vehículos para motores gasolina y diésel mediante el reformado molecular del combustible mediante un.sistema asequible instalado en el propio vehículo.
  2) Flota de vehículos eléctricos descontaminantes
  3) Eco Totems descontaminantes

  Responder

Leave a Reply

Your email address will not be published.