El CMIO atén 1.275 dones durant l’any 2015, un 53% més que l’any anterior

Valencia Noticias | Redacción.- El Centre Municipal d’orientació i Informació de la Dona (CMIO) ha incrementat, durant 2015 i respecte a l’any anterior, un 53 % el nombre d’atencions realitzades de forma individualitzada, un servici que s’ha prestat a 1.275 dones i a 8 hòmens. Així es desprén de la memòria de 2015 d’este recurs que està dirigit tant a les dones com a les professionals i associacions de dones de la ciutat i que, tal com ha anunciat la regidora de Polítiques Inclusives i Igualtat, Isabel Lozano, “vol convertir-se en un espai de trobada menys institucional i més càlid”.

 La regidora, que ha presentat hui les dades de l’esmentada memòria, ha explicat que la prestació més demanada ha sigut el suport psicològic i l’orientació i ajuda en casos de violència de gènere. El CMIO, que a final de 2014 va augmentar els dies d’atenció, “fet que explica que en 2015 s’haja descongestionat la llista d’espera i s’haja atés més dones”, també ha prestat suport, entre altres, a les usuàries del mòbil ATENPRO, que es un dispositiu amb localitzador que porten dones víctimes de violència de gènere.

La concejala Isabel Lozano presentó la memoria del CMIO.
image-303207

A més de les atencions individualitzades i les de seguiment (668 en 2015 enfront de les 268 de 2014), durant l’any 2015 s’han realitzat en el CMIO 1.198 atencions a professionals de diferents administracions i entitats, així com a estudiants.

Pel que fa al perfil de la dona que s’acosta al Centre Municipal de la Dona, Isabel Lozano ha explicat que el 67 % tenen entre 30 i 50 anys, i que el 87 % són de nacionalitat espanyola, i en un 65 % dels casos vénen perquè s’han adonat elles a soles del recurs. També n’hi ha casos derivats dels centres de servicis socials, dels centres de salut i de la Policia Local.

Amb estes dades, Isabel Lozano ha reflexionat i anunciat que entre els reptes de la regidoria es troben analitzar si el CMIO és prou conegut, per exemple, entre la població migrant. “L’objectiu fonamental és apropar este servici a les dones, i que les dones s’apropien d’este centre i sàpien que està a la seua disposició com un espai de trobada menys institucional i més càlid i acollidor, i contribuïsca a l’emponderament de les dones”. De moment, al febrer, els professionals d’este centre seran reforçats amb la incorporació d’una nova advocada, que tres dies a la setmana prestarà servici jurídic a qualsevol dona de la ciutat.

En fer balanç de les activitats i les dades de 2015 del CMIO, Isabel Lozano ha destacat les iniciatives que es desenvolupen des d’estes dependències, com el programa d’atenció psicològica integral per a les dones víctimes de violència masclista, que també presta suport als menors i la resta de familiars d’estes dones. Concretament, durant l’any 2015 s’han celebrat 177 sessions de suport, 43 amb familiars.

En el CMIO també s’han realitzat, entre altres iniciatives, activitats formatives per a afavorir l’emponderament de les dones que “enguany, per primera vegada, tindran una partida pressupostària de 20.000 euros i es programaran en funció de les necessitats de les dones detectades”.

Segons la memòria del CMIO, en 2015 s’ha augmentat la participació de dones i professionals (de 428 a 607) en les activitats, que també s’han incrementat (de 25 a 31). Entre altres activitats, l’any passat es va celebrar un taller per a impulsar habilitats socials i d’autoestima i control emocional o unes jornades informatives sobre la igualtat de gènere.

Per acabar, la regidora, que ha comparegut acompanyada per la directora del CMIO, Sabina Navarro, ha parlat del protocol d’actuació de violència de gènere que es va aprovar al novembre de 2014, “si bé fins a l’octubre de 2015 no s’havia constituït una comissió de seguiment”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.