El Consell convoca ajudes per més d’11 milions per a les estratègies de desenvolupament participatiu dels Grups d’Acció Local

FERIA_ADEMUZ_MANZANALa Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha convocat ajudes, per valor de fins a 11 milions d’euros, per a impulsar els projectes per a la realització d’operacions d’acord amb l’estratègia de desenvolupament local participatiu, dels grups d’acció local Leader 2014-2020.

La dotació pressupostària es farà amb càrrec a l’Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, fins a un import màxim de 11 milions d’euros, amb la següent distribució d’anualitats: 50.000 per al present exercici, 8,9 milions per a 2019 i dos milions en 2020.

Estes ajudes estan previstes en el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de la Comunitat Valenciana 2014-2020 en la mesura 19 (dotada amb 33 miliones), Suport per al desenvolupament local de Leader i estan cofinançades pel fons europeu Feader, la Conselleria i el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

“Complim amb el compromís sobre una de les mesures que més afavoriran la diversificació de les economies locals a través de projectes que, a més, partixen d’estratègies participatives”, ha assegurat la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián.

“Des del Consell”, ha afegit, “hem fet un esforç per integrar a totes les entitats públiques i privades encarregades de conformar i elaborar les estratègies de desenvolupament local, a més d’un esforç d’acompanyament tècnic dels grups”.

Els fons es distribuïxen per zones i grups d’acció local a raó d’un milió d’euros per a cada una: Zona rural Leader 1. Maestrat-Plana Alta Leader 1420; Zona rural Leader 2. Altmaesports Leader; Zona rural Leader 3. Associació per al Suport al Desenvolupament Integral de les comarques d’Interior (@DICI); Zona rural Leader 4. Associació Palancia-Mijares 14/20; Zona rural Leader 5. Grup d’Acció Local Castelló Sud 14-20; Zona rural Leader 6. Associació Desenvolupament Rural Turia-Calderona; Zona rural Leader 7. Associació per al Desenvolupament Rural Sostenible «Rurable»; Zona rural Leader 8. Associació per al Desenvolupament Sostenible dels Municipis del Caroig, Serra Grossa i Riberes del Xúquer; Zona rural Leader 9. Associació Som Rurals; Zona rural Leader 10. Grup d’Accció Local Rural Muntanya d’Alacant; Zona rural Leader 11. Associació per a la Sostenibilitat i Innovació Rural.

Estes ajudes estan orientades a millorar la governança, la mobilització del potencial endogen de les zones rurals i la millora de la qualitat de vida d’estos territoris.

Així mateix, tenen en compte aquells projectes que creguen ocupació en el món rural, que estan promoguts per dones i jóvens, que afavorixen la inclusió de col·lectius desfavorits, que potencien les capacitats internes de la comunitat local, que fomenten la innovació i que tenen una incidència positiva sobre el medi ambient.

El termini de presentació de sol·licituds començarà a comptar a l’endemà de la publicació en el DOGV: consultar ací i finalitzarà el 4 de setembre de 2018.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.