El Consell estableix els seus nous objectius per al pròxim semestre

València Notícies | Redacció.– El Consell que presideix Ximo Puig ja ha establit els seus nous objectius per al pròxim semestre, després de les reunions mantingudes en el marc del Seminari de Govern – Estiu 2017 celebrat a Ademuz, en el qual han participat tots els membres del Govern valencià.

El president de la Generalitat ha assegurat que els pròxims mesos van a ser “determinants” per a la política valenciana i per al que ha denominat “la plasmació del problema valencià”. “Volem que aquest siga el semestre en el qual el Govern d’Espanya complisca la seua paraula i s’aprove el nou model de finançament autonòmic”, ha declarat Puig, qui ha destacat l’ampli consens social i polític aconseguit en aquest sentit.

A més, també ha afegit que els pròxims mesos seran “decisius” a causa de l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat, i ha assegurat que el seu Govern lluitarà “per a acabar d’una vegada per sempre amb la infrainversió consolidada durant les anteriors legislatures”.

Oltra ha destacado que el Ejecutivo valenciano ha cumplido con el 78,61 por ciento de los compromisos marcados en los anteriores Seminarios de Gobierno.

D’altra banda, tal com ha explicat Puig, el fet que el seminari s’haja traslladat fins a Ademuz representa una declaració d’intencions per part del Consell, que ha marcat com una de les seues principals prioritats la lluita contra la despoblació. “Som conscients que hi ha un desequilibri territorial i aquest Govern està decidit a superar aquestes desigualtats, perquè totes les comarques es mereixen un futur”, ha declarat.

En aquest sentit, Puig ha reiterat el seu suport pel que fa a la reclamació de la connexió de la carretera nacional N-330 Torrebaja – Teruel, ja que representa un infraestructura “fonamental” per a garantir la connexió de la comarca del Racó d’Ademús.

Així mateix, el cap de l’Executiu valencià ha agraït al seu equip tot el treball realitzat durant els últims dos anys, un període en el qual, tal com ha defensat, tots els indicadors econòmics i socials han millorat a la Comunitat Valenciana.

Per la seua banda, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, també ha posat en valor l’esforç de tot l’equip, i ha declarat que està “satisfeta” amb les conclusions del seminari i amb un treball “avalat per les xifres”.

De fet, el Consell ha complit amb el 78,61% dels compromisos marcats en els seminaris de Morella, Torrevella i Sagunt. Fins al moment, s’han realitzat 147 dels 187 dels compromisos anunciats, mentre que els 40 projectes restants es troben en execució.

Cinc reptes per a cada Conselleria

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha sigut l’encarregada de detallar els principals objectius marcats per cada Conselleria per al pròxim semestre. Tal com ha explicat, cada departament s’ha proposat desenvolupar cinc mesures i ha destacat algunes d’elles.

En l’àrea de Presidència, ha destacat la posada en marxa de l’Agenda Valenciana Antidespoblament, un dels assumptes clau d’aquest seminari, en el qual s’han emmarcat diverses reunions amb els alcaldes del Racó d’Ademús amb la finalitat d’intercanviar propostes.

Els objectius també inclouen un pla per a la desestacionalització del turisme i l’execució de segona fase del Fons de Cooperació Local, que permetrà als ajuntaments de la Comunitat Valenciana millorar el seu finançament municipal i accedir a projectes dels fons Feder de la Unió Europea, assumint la Generalitat la part del finançament corresponent als consistoris.

El departament de Vicepresidència i d’Igualtat i Polítiques Inclusives té com a objectiu a curt termini l’elaboració d’un decret d’Acció Continuada, centrat en aquelles associacions encarregades de gestionar els centres de serveis socials, per a dotar-los d’una major estabilitat i seguretat jurídica. A més, també es destaca l’inici de la tramitació d’una nova llei de serveis socials inclusius que situe a la Comunitat Valenciana a l’avantguarda i que Oltra ha qualificat com “la gran llei” d’aquesta legislatura en matèria de drets socials.

Quant a la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, el departament dirigit per Vicent Soler es marca com a principals metes l’aprovació del decret llei per a la constitució del primer Fons de Fons de capital de risc, en el marc dels fons FEDER, destinat a persones amb vulnerabilitat social. En aquest sentit, Oltra ha valorat el paper que en aquests dos anys ha complit l’Institut Valencià de Finances (IVF) i ha destacat que aquesta mesura impulsa la “vessant social” d’aquesta institució, que ha passat de ser “un element de saqueig de les arques públiques a un instrument de lluita contra l’exclusió social”.

Així mateix, la Conselleria de Justícia, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques va a apostar en els pròxims mesos per un pla de mobilitat interadministrativa per a les empleades públiques víctimes de violència de gènere, així com la fixació d’una oferta pública d’ocupació que es traduirà en la convocatòria de 5.286 places en els pròxims tres anys.

Per la seua banda, el departament d’Educació, Investigació, Cultura i Esport té previst l’impuls del projecte de residència d’artistes i un decret per a regular el Reglament Orgànic i Funcional dels Centres Educatius, que done resposta als reptes i necessitats del sistema educatiu actual.

La Conselleria de Sanitat i Salut Pública s’ha marcat com a meta la compra centralitzada de endoprótesis i l’engegada del programa MHUAC, un pla que posa l’accent en la humanització en les unitats assistencials de malalts crítics, per a millorar l’atenció prestada als pacients i als seus familiars.

Quant a l’àrea d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, la vicepresidenta ha destacat l’aposta ferma per l’impuls del vehicle elèctric i el desenvolupament d’una infraestructura per a la seua recarrega en tota la Comunitat Valenciana. A més, també ha subratllat el pla biennal d’ajuda i foment del cooperativisme.

A més, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural treballarà en el pròxim semestre per a desenvolupar un nou model productiu basat en la investigació, la innovació i la formació, així com un avantprojecte de llei sobre protecció, benestar i tinença d’animals.

En l’àmbit de les infraestructures, el departament que dirigeix María José Salvador ha fixat entre els seus objectius fonamentals començar amb l’elaboració del pla plurianual de Rehabilitació i Ampliació del Parc Públic d’Habitatge de la Generalitat i la presentació de les zones del Nou Mapa Concesional del Transport de Viatgers per carretera. En aquest sentit, Oltra ha recordat que, quan van arribar al Govern, un 80% de les concessions de transport interurbà estaven “caducades”.

Finalment, la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació treballarà en l’avantprojecte de llei de la Inspecció General de Serveis i Sistema d’Alertes de la Generalitat i en la creació de l’Oficina de Conflictes d’Interessos.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.