BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

El Consell i l’EAPN CV aborden la situació de la pobresa i l’exclusió a la Comunitat Valenciana

15-10-29_FOTO_H._Ferrando-_EAPN_CV
image-249926

La directora general d’Inclusió Social, Helena Ferrando, ha traslladat a la junta directiva de l’EAPN de la Comunitat Valenciana el compromís del Consell d'”impulsar acords per al treball conjunt que milloren els nivells d’inclusió social de la població més vulnerable a la Comunitat Valenciana”, i també ha assegurat que des de la conselleria ja s’estan desenvolupant mesures concretes per a “combatre la pobresa i l’exclusió social”.

L’EAPN de la Comunitat Valenciana (EuropeanAnti-poverty Network Xarxa / Europea de Lluita contra la Pobresa) ha presentat a la directora general les dades de pobresa i exclusió social a la Comunitat Valenciana publicats recentment en el seu últim informe L’Estat de la Pobresa. Seguiment de l’indicador de pobresa i exclusió social a Espanya 2009 – 2014. Aquest informe analitza la situació social a Espanya i les seues comunitats autònomes amb les últimes dades disponibles segons l’indicador europeu AROPE.

Segons aquest informe, la Comunitat Valenciana supera en 5,5 punts percentuals la taxa mitjana de pobresa i/o exclusió social a Espanya i és la 7a més alta. Helena Ferrando s’ha compromés a impulsar acords per al treball conjunt amb la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa que milloren els nivells d’inclusió social de la població de la Comunitat Valenciana i s’ha interessat per les propostes presentades per l’EAPN CV , entre les quals cal destacar un Pacte contra la Pobresa per a reduir, almenys, en un 15% el total de persones que actualment es troben en situació de risc de pobresa i exclusió; reduir la taxa de risc de pobresa i exclusió infantil en, almenys, un 25%; augmentar la taxa d’ocupació en, almenys, un 10% i reduir l’abandonament escolar un 10% de la població en edat escolar obligatòria.

Una altra de les mesures que ha plantejat la xarxa europea per a reduir aquests nivells de pobresa és establir un sistema de Rendes Mínimes que permeta que les persones perceptores se situen per damunt del llindar de la pobresa i implantar una prestació econòmica per fill/a menor d’edat per a totes aquelles famílies amb ingressos en el llindar de la pobresa. Així mateix, l’EAPN CV veu necessari l’accés a l’ocupació de qualitat, així com a serveis socials de qualitat. I respecte a les ajudes europees, advoca perquè, almenys, un 20% del Fons Social Europeu es dedique a la lluita contra la pobresa.

Indicador AROPE a la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana se situa en el 34,7% enfront del 29,2% de la mitjana espanyola. Així mateix, la Comunitat ha patit entre 2009 i 2014 un dels majors augments del nombre de persones en situació de pobresa i/o exclusió social registrats en tot el país amb un increment del 8,2% enfront del 4,5% de mitjana a Espanya. Així s’ha passat d’1.350.089 persones en risc de pobresa i/o exclusió en 2009 a 1.736.681 en 2014. Respecte a 2013 l’augment ha sigut del 3%, açò és 115.000 persones més, ja que l’any passat eren 1.621.079 les persones que es trobaven en aquesta situació.

Les dades de l’Institut Nacional d’Estadística analitzen l’evolució de l’indicador europeu AROPE que combina la renda de les persones, amb les possibilitats de consum i la intensitat de l’ocupació en les llars.

Respecte al nivell de pobresa a la Comunitat Valenciana segons els tres components que conformen l’indicador AROPE cal destacar que un 26,2% de persones (1.311.000 persones) es troba en risc de pobresa (viuen amb menys de 663,4 euros mensuals). D’aquest percentatge, la taxa de pobresa severa és del 6,4% i afecta 318.000 persones que es veuen obligades a viure amb ingressos inferiors a 332 euros mensuals per unitat de consum.

D’altra banda, l’any 2014, l’11,3 % de la població de la Comunitat Valenciana ha viscut en situació de Privació Material Severa, és a dir, no va poder fer front almenys a quatre de nou conceptes o ítems de consum bàsic definits a nivell europeu. La taxa és la 2a més elevada entre les comunitats autònomes. En termes absoluts unes 565.000 persones viuen en situació de Privació Material Severa a la Comunitat Valenciana

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.