El Consell inicia els treballs del I Pla d’Igualtat de l’Administració de Justícia a la Comunitat Valenciana

JUST_Foto_Comissio_Pla_d' class=
image-444307

El secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Ferran Puchades, ha presidit la reunió constitutiva de la comissió encarregada de la redacció del I Pla d’Igualtat del personal de l’Administració de Justícia al territori valencià, que “per primera vegada definirà les polítiques i les accions a dur a terme per a garantir l’igualtat efectiva i real entre dones i homes en l’àmbit del personal funcionarial de Justícia transferit a la Generalitat Valenciana”.

Ferran Puchades ha explicat que “els treballs ja han començat amb l’elaboració d’un diagnòstic previ que analitzarà l’estructura de la plantilla actual per a tindre una foto fixa que ens permeta posteriorment fixar la metodologia i el calendari de treball adequats i, finalment, marcar els objectius i les mesures necessàries”.

Una Administració més igualitària, inclusiva i moderna

En eixe sentit, el secretari autonòmic de Justícia ha avançat que “farem tots els esforços que calguen per a aconseguir que la valenciana siga una Administració més igualitària, inclusiva i moderna” i ha assegurat que “tant el Consell com les forces sindicals estem disposats a desenvolupar les accions necessàries per a situar-nos a l’avantguarda de les polítiques d’igualtat de gènere”.

La comissió, formada per tècnics de la Direcció General de Justícia i representants dels sindicats CSIF, STAJ, CCOO-PV, Intersindical Valenciana i UGT-PV, elaborarà el Pla d’Igualtat, que serà d’aplicació al personal pertanyent als cossos del funcionariat al servei de l’Administració de Justícia regulat en l’article 470 de la Llei Orgànica 6/1985, d’1 de juliol, del Poder Judicial, que està transferit a la Generalitat Valenciana.

Així, el Pla d’Igualtat beneficiarà a més de 4.600 funcionaris de carrera i interins que formen part dels cossos d’auxili judicial, tramitació processal i administrativa i gestió processal i administrativa, així com metges forenses i facultatius dels instituts de Medicina Legal i Ciències Forenses de Castelló, València i Alacant i, també, tècnics especialistes i ajudants de laboratori de l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses.

La redacció i aprovació del Pla d’Igualtat a l’Administració de Justícia és un compromís inclòs en les mesures previstes a l’acord de legislatura de la Mesa General de Negociació del personal funcionarial, estatutari i laboral de la Generalitat signat el passat 9 de juny per la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques i quatre dels cinc sindicats que integren eixe òrgan de representació.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.