El consell local d’immigració i interculturalitat participa en una trobada amb la Junta Central Fallera

Les Falles es mostren com a oportunitat per a la inclusió i la cohesió

 

jcf

 

El Consell Local d’Immigració i Interculturalitat ha participat en una trobada amb la Junta Central Fallera, coordinada pel regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas Santana. L’objectiu és intercanviar experiències per poder treballar la solidaritat i la diversitat en les Falles.

 

En la línia del treball per «millorar les festes més emblemàtiques de la ciutat, esta vesprada ha tingut lloc una trobada en què han dialogat representants de la Junta Central Fallera amb el Consell d’Immigració i Interculturalitat de la ciutat», han explicat tots dos responsables.

 

En l’acte, representants de la Junta Central Fallera han explicat l’origen de les Falles i el funcionament de les comissions falleres. Després, membres d’entitats que integren el Consell Local d’Immigració i Interculturalitat ha parlat sobre la situació de les persones migrants a València.

 

Els assistents han realitzat un treball en xicotets grups per valorar possibles propostes d’activitats a realitzar en les Falles 2019. Les propostes estan estructurades en diverses línies de treball per reforçar la diversitat i inclusivitat de la festa, como ara les dirigides a reforçar la imatge d’unes Falles plurals que combata els estereotips lligats a les persones migrants en els monuments fallers o realitzar activitats d’intercanvi en les comissions falleres sobre temes culturals.

 

La regidora de Migració i Cooperació al Desenvolupament, Neus Fábregas Santana, ha manifestat que «les nostres festes més emblemàtiques també són un espai de trobada, i volem fomentar la inclusió de les persones que han immigrat a la nostra ciutat, fent-los també partícips de la festa gran valenciana».

 

Per la seua banda, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset ha explicat que «les Falles han sigut històricament un motor d’integració, inclusió i cohesió social. Volem presentar la gran diversitat d’una festa Patrimoni de la Humanitat com a una oportunitat també per als nous valencians i valencianes d’origen divers».
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.