El cultiu de l’arròs en l’Albufera «ajuda a sostenir un ús adequat en els ecosistemes originals»

Tal com consta en la declaració institucional aprovada este matí, l’Ajuntament, assabentat que «per part d’algunes empreses multinacionals de la indústria agroalimentària es posa en qüestió la sostenibilitat ambiental dels arrossars del Mediterrani vol manifestar que esta zona de producció arrossera i piscícola és un aiguamoll natural que ha arribat fins als nostres dies gràcies a la característica de ser un espai natural i productiu, tant pesquer com de producció d’arròs».séptima edición de la Fiesta de la Siega catarroja valencia 20180923_122025 (311)

Per tant, «el cultiu de l’arròs no suposa en cap cas un augment en el consum d’aigua de l’ecosistema local, ja que es tracta d’un aiguamoll natural, alimentat des de sempre pels rius i sortidors naturals de la zona, la qual integra els arrossars dins del seu lògic ecosistema com a font d’alimentació per a l’avifauna: els camps d’arròs són les úniques zones que durant l’hivern oferixen l’alimentació adequada per a les aus». A més, «els camps d’arròs actuen com a filtre dels sediments de les aigües procedents dels rius on depositen els sediments evitant així la desaparició de la llacuna, alhora que aporten al llac un aigua de major qualitat; i l’arrossar és un reclam per a les aus posat que la presència de l’arrossar inundat senyalitza el lloc de nidificació».

 

«L’esmentat Parc Natural de l’Albufera està considerat com una zona humida d’importància internacional, especialment com a hàbitat d’aus aquàtiques i consegüentment està inclosa en el conveni RAMSAR de protecció de les zones humides i està declarada com a Zona d’Especial Importància per a les Aus (zona ZEPA) per la Unió Europea».

 

La Declaració Institucional conclou que «l’arròs troba dins dels límits del Parc Natural de l’Albufera les zones idònies per al seu cultiu i és determinant per al desenvolupament de moltes de les espècies que habiten en ell».

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.