El Festival d’Exploració Àudio&Visual Volumens torna al Centre del Carme el pròxim setembre

el-centre-del-carme-prepara-una-macroexposicion-con-los-fondos-de-la-coleccion-fundacion-caja-mediterraneo

El Festival d’Exploració Àudio&Visual Volumens celebrarà la seua segona edició els pròxims 28 i 29 de setembre al Centre del Carme Cultura Contemporània amb entrada gratuïta.

Els primers artistes confirmats són Oscar Mulero, el francés Kanding Ray, Suso Saiz, Sergi Palau, Güiro Meets Russia i Julia Pé. El festival arriba després de l’èxit del Volumens Day, celebrat el passat 20 de gener amb el suport del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, i al qual van assistir més de 5.500 persones.

Amb aquesta segona edició, el Festival Volumens es consolida com una experiència sensorial, en què els sentits de la vista i l’oïda es complementen, es confonen, reaccionen, interaccionen i creen un llenguatge únic, transformant els espais on es desenvolupen els espectacles que ofereix el festival. L’objectiu: elevar l’exploració i la investigació audiovisual a la categoria d’art, però sense oblidar el sentit lúdic i didàctic.

Així mateix, el Centre del Carme es confirma com a seu de Volumens. El centre d’art és un espai obert a l’experimentació, que acull tot tipus de manifestacions de la cultura contemporània, i en què els nous llenguatges de l’art actual tenen cabuda. El seu caràcter monumental, situat en un antic convent, aporta, a més, un valor patrimonial a la trobada i serveix de contrapunt a aquesta experiència audiovisual.

Oscar Mulero. Abisme monocrom

Un dels grans adalils europeus del so tecno, Oscar Mulero, recala per primera vegada en el Festival Volumens amb un nou directe replet de ritmes palpitants i atmosferes denses. ‘Monochrome’ és el nom d’aquesta nova experiència audiovisual (en col·laboració amb els artistes visuals Nazare Soares i Javier Bejarano), una combinació d’entorns ‘hardware’ i ‘software’ que inclouen imatges, sintetitzadors, caixes de ritmes i múltiples efectes, amb els quals ens obrirà una finestra amb vista al costat més cavernós de la IDM.

Kangding Ray. Tecno emocional

El primer llargmetratge de Kangding Ray, ‘Hyper Opal Manti’, que es presentarà per primera vegada a València, continua explorant la particular versió del tecno de David Lettelier. Explora encara més una sensació de crisi establida pel seu últim àlbum, ‘Cory Arcane’, de 2015, en què un protagonista inestable contemplava “l’afonament d’un sistema”. ‘Hyper Opal Mantis’ examina temes semblants a la tecnologia, la comunicació i el capitalisme.

Suso Saiz i Sergi Palau. Hipnotisme musical visual

Suso Saiz és un músic d’avantguarda, compositor i productor, considerat referent de la música electrònica a Espanya. Un guitarrista imaginatiu i subtil, creador d’inconfusibles ‘hypnotics’. La seua incansable activitat cobreix un ampli espectre de la música i d’altres disciplines, en què la interrelació amb les arts plàstiques i la poesia ocupen un lloc destacat.

Per al projecte que presentarà en el Festival Volumens, es farà acompanyar per Sergi Palau. Polifacètic artista visual resident a València, cofundador del col·lectiu NiñoViejo (consultar ací) , membre del laboratori de creació visual Radiante (consultar ací) i comissari del festival Volumens (consultar ací).

Güiro meets Russia. Paisatges atmosfèrics

Güiro Meets Russia són un duo valencià influenciat per la Kosmische Musik, els paisatges sonors i la psicodèlia més experimental. El seu disc de debut, ‘Dystopia’, publicat a l’abril de 2016 amb el segell Verlag System, ha sigut definit com un univers envoltant format a partir de sons expansius, atmosfèrics i paisatges repetitius i hipnòtics.

Julia Pé. Sons foscos envoltants

Julia Pé (Intergalactic FM, Oviedo): DJ d’Oviedo, que va tindre el seu primer contacte amb uns plats en 2006 i que aposta sempre pel format físic. Gran amant del vinil, ha col·laborat des dels seus inicis amb diverses plataformes com podcasts per a blogs i ràdios nacionals i internacionals (Dark Science electro, ER podcast, Tracklisting Mixtapes, etc.).

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.