El Festival Tercera Setmana presenta el cartell de la segona edició

El Péndulo | Redacció.- El Festival Internacional d’Arts Escèniques Tercera Setmana, que tindrà lloc entre el 8 i el 18 de juny, presenta el cartell de la segona edició. La imatge és una creació de Yinsen Studio, de Vila-real. Una elecció no gens casual perquè, tot i que es tracta d’una empresa relativament jove, ja acumula un notable palmarés de premis i de distincions. A més, molts dels treballs que ha desenvolupat estan vinculats a les arts escèniques, de manera que ha conformat un disseny i una identitat gràfica per a festivals escènics, companyies i certàmens.

Yinsen Studio, format per María Prada i Lorena Sayavera, s’ha decantat pel color rosa “després d’examinar diverses opcions, ja que va ser un dels colors corporatius usats en la primera edició del Festival, i l’hem usat en aquesta segona edició com a color protagonista en totes les aplicacions a manera de senyal d’identitat. També hem respectat la tipografia corporativa per als titulars en tota la comunicació seguint amb la marca de Tercera Setmana. Tot en conjunt crea una imatge fresca, suggeridora i contemporània amb què esperem atraure l’atenció del públic per a interessar-se pel Festival”, expliquen les dissenyadores. Yinsen Studio, de Vila-real, ha sido el encargado de su realización.

Dos bombins són els protagonistes visuals del cartell, plantejat, segons les paraules de les seues creadores, com “un joc de poesia visual on es combinen elements per a crear una suma de significats. Hem usat el bombí com un objecte que la gran majoria de persones associa fàcilment amb les arts escèniques. La composició simètrica de dos bombins es completa amb les efes d’un violí per a donar valor a la música com a factor fonamental en qualsevol espectacle. La suma d’aquests elements, música i teatre, crea una forma abstracta que representa una papallona com a símbol central que genera una imatge magnètica i potent visualment que convida a la imaginació”.

Les dissenyadores han tingut molt en compte que Tercera Setmana “té un programa molt heterogeni per tal d’arribar a públics molt diversos, per això el tema comú havia de girar al voltant de les arts escèniques per a intentar arribar a un gran nombre de persones. Per a representar d’una manera original les arts escèniques en un sentit tan ampli vam recórrer «a la pregunta què tenen en comú les arts escèniques?». La resposta, és que els actors es transformen per a donar vida als seus personatges, pateixen una metamorfosi en cada actuació, i d’aquesta manera vam arribar al concepte de papallona com a element universal de transformació”.

El resultat final, com apunta Salva Bolta, director de Tercera Setmana, “sorgeix d’una trobada creativa, d’un diàleg interessant on elles, com a creadores, han requerit la informació precisa per a poder arreplegar les necessitats de l’encàrrec i retornar una proposta que reunira forma i sentit”.

Yinsen Studio és un equip creatiu amb reconeixements nacionals i internacionals que avalen la seua manera d’entendre la comunicació gràfica. Entre els treballs que han desenvolupat destaca la vinculació amb la cultura i, especialment, amb les arts escèniques. Han dissenyat durant les últimes cinc edicions la imatge del FitCarrer, Festival Internacional de Teatre de Carrer de Vila-real, la imatge per a la Gran Fira de València 2016, a més d’un gran nombre de projectes relacionats amb el teatre, el circ i la dansa.

Presentada la imatge de Tercera Setmana, només queda fer-ne pública la programació. Serà aquest divendres, 26 de maig, a partir de les 11.30 h, a la Terrassa de l’Hotel Cathedral Suites (C/ dels Cabillers, 3, de València). Una convocatòria a la qual esteu convidats. Seria un plaer comptar amb la vostra presència i poder xarrar de manera distesa del menú escènic que hem preparat mentre prenem un aperitiu.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.