El Govern es desentén dels criteris de TVE per la roda de premsa del ‘president de Tabàrnia’

31032018presidentetabarnia24hEn una resposta parlamentària a Carles Mulet, el Govern assenyala que no s’immiscueix en els continguts i que la televisió és independent. El senador valencià denuncia que la televisió pública dóna veu a xarlotades i no posa el focus en els preocupants temes que afecten el país

 Madrid, El portaveu de Compromís al Senat i el senador territorial, Carles Mulet, ha mostrat la seua indignació amb les respostes del Govern a la pregunta de la coalició en relació a la roda de premsa coberta pel canal 24 hores de la televisió pública del president de Tabarnia a l’exili. En una breu resposta assenyala el Govern que “no exerceix control sobre l’actuació de RTVE i, per tant, no pot fer valoracions sobre la seva programació“.

 Mulet ha insistit que han d’existir, encara que ho neguen, infumables criteris per manipular des de la televisió pública i permetre un ús tan poc rigorós dels mitjans, al gastar el valuós temps dels informatius en cobrir a un actor i el seu grup i identificar-lo com president a l’exili i ha assegurat que “dir que són un mitjà autònom i independent no s’ho creuen ni ells“.

 Mulet ha recordat que per situacions molt menors el Partit Popular es trenca les vestidures per programes clarament identificats com d’humor en els mitjans públics autonòmics o els acusa d’adoctrinar des d’ells. “El cas del canal 24 hores és un més de la llarga llista de manipulació política que denuncia el Consell d’Informatius de TVE, per la qual cosa seria desitjable que tinguerem en aquest país mitjans públics independents, rigorosos i apartats d’obsessions i excentricitats per molt que l’actualitat dels últims mesos haja passat per Catalunya, però no tot s’hi val“, ha indicat el senador valencià que ha recordat com “ignoren injustament allò que no convé al Govern, com els seus casos de corrupció (Gürtel, Bárcenas), operacions de trames en els quals es troben embolicats, no informant de greus incendis, silenciant micròfons o amagant les protestes de jubilats per tota Espanya. Tenim dret a mitjans de comunicació dignes, però no així“.

Compromís al Senat ha realitzat preguntes pels horaris intempestius de Masterchef Junior, per anomenar pueblecito a la tercera ciutat de l’Estat, ignorar festes de la capital valenciana o per la seua falta de neutralitat a l’hora d’informar. Mulet ha retret als actuals responsables de la corporació aquesta deriva en la seua credibilitat.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.